David Ogilvy, O Legendă Vie a Vânzărilor

David Ogilvy

Nu știu dacă ai auzit sau nu acest nume, David Ogilvy, însă este de departe cel mai cunoscut în lumea vânzărilor directe. Toți marii guru ai marketingului pe net îl recunosc ca pe cel de unde a pornit totul.

Dar stai! Ce legătură are asta cu făcutul de bani din blog?

E simplu… David Ogilvy te învață cum să vinzi. Are aceeași misiune cu noi, echipa BaniDinBlog.com

Un blog fie vinde fie e un hobby. Dacă nu e un hobby, atunci trebuie să devii un student al vânzărilor directe. David Ogilvy te poate învăța asta.

Deși a murit în 1999, am găsit o înregistrare rară cu el, pe care merită să o vezi de măcar două-trei ori.

Te invit să o urmărești aici:

Marketingul, fie el pe net sau nu, are ca unic scop să vinzi, să faci vânzarea. Deși pe vremea lui Ogilvy, vânzările nu se făceau prin intermediul Internetului, principiile sunt aceleași. Motivul e simplu: oamenii sunt aceeași. Au aceleași dorințe și nevoi primare și răspund la aceiași stimuli.

Știu că poate părea puțin cam greu de digerat mesajul lui Ogilvy însă sunt mai mult decât deschis să îl discutăm mai jos, prin intermediul comentariilor.

Și ca să te ajut să asimilezi informația, o să îți spun care este cel mai important lucru cu care EU am rămas din videoclip. Este acesta:

Așa-numitul marketing direct este mult mai eficient decât advertisingul general (reclamele pe care le vezi la TV). Marketingul direct te învață să îți cunoști clientul și să îi oferi exact ceea ce vrea, în timp ce reclamele de rând sunt făcute mai mult să amuze.

De aceea, marketingul direct poate fi măsurat, deci poți să îmbunătățești conștient rezultatele campaniilor tale publicitare.

Tu cu ce ai rămas din acest filmuleț?

Despre Ovidiu