Amatorii de pe Internet

Astăzi, încă un episod care îmi confirmă cât de mulți amatori există pe Internet și care explică de ce este așa ușor să ajungi pe prima poziție în Google cu orice cuvânt cheie în România.

Am primit un mail de la un băiat, doritor să plaseze un banner publicitar pe acest site. Totul a decurs normal, am oferit un preț, ba chiar i-am făcut o înregistrare video să-i arăt că vizitatorii de pe acest site (în continuă creștere) sunt reali.

I-am oferit lista de prețuri pentru fiecare poziție, apoi am negociat. La final, mi-a spus că ”batem palma”.

Trece o zi, trec două, băiatul nu mai zice nimic. Îl întrebasem de datele firmei pentru a-i emite factura. I-am mai trimis un mail, bănuind că, probabil s-a răzgândit. Nimic neobișnuit, e normal să ne răzgândim. În fond, e vorba de dat bani unui alt site.

Surpriza mea a fost mult mai mare de-atât. Mailul său a venit acum câteva minute, pe care îl parafrazez:

”De fapt, eu am negociat pentru un prieten, fără ca el să știe de site sau să fie interesat. L-am sunat și a zis nu.”

Ce învățăm din asta?

Foarte multe. În primul rând, multe din deal-urile pe care ești pe punctul de a le finaliza vor eșua din diverse motive. Unele mai ”imposibile” decât altele.

Dar, ca niște optimiști convinși ce suntem, trebuie să vedem partea bună din toate astea: și anume faptul că lipsa de profesionalism și experiență din online-ul românesc este o oportunitate să ne ridicăm noi și să facem bani.

Cu atenție la detalii, cu o atitudine profi și corporatistă, cu un plan bine făcut și cu niște parteneri de nădejde putem ajunge competitivi și chiar cuceri orice nișă, fie ea românească sau din afară.

Spor la treabă!

Despre Ovidiu