Cum să aduci un flux constant de clienți pe siteul tău

flux

[M]ulți webmasteri se uită la produsele pe care le promovează pe site-urile lor ca la niște lucruri extrem de valoroase. Fie că este vorba de produse informaționale sau fizice, fie că sunt ale lor sau vând prin afiliere produsele altora, acestea au fost tot timpul punctul de pornire pentru o afacere.

Recunosc că și eu am început inițial cu o idee de produs. Și nu am făcut foarte bine.

Adevărul este că oricine poate să scoată o carte sau să facă stocuri de un anumit tip de produs. Însă nu oricine poate să și vândă acele produse.

Iar marea problemă a afacerilor pe Internet este că nu au destui clienți care să viziteze site-ul, apoi să cumpere. Și când spun clienți mă refer la persoane calificate să cumpere ceea ce ai tu de oferit, nu orice fel de trafic.

S-ar putea să nu vrei să auzi cele ce urmează însă nu prea ai de ales, asta dacă vrei un site sau blog de succes. Însă ai nevoie să înveți cum să aduci trafic de calitate pe site. Exact așa cum ai nevoie de fructe și legume în fiecare zi pentru a te menține sănătos.

Poate că nu îți place să mănânci mere în fiecare zi… mai degrabă ai comanda o pizza. Însă, pe blog, ca în orice altă afacere, trebuie să faci ceea ce trebuie, nu neapărat ceea ce e mai comod.

Nu e convenabil să mănânci sănătos, însă gândește-te la beneficii: te simți extraordinar, îți mărești speranța de viață, ești mai slab și mai atractiv pentru sexul opus și te ferești de o grămadă de boli.

Exact așa stau lucrurile și cu aducerea de clienți pe site. E nevoie să înveți toate strategiile și tacticile de a-i aduce la tine… pentru că e cel mai bun lucru pe care îl poți face. Să cosmetizezi un blog sau să faci un produs informațional sunt și ele importante, însă mai puțin critice.

Întrebare:

Care este scopul celor de la Coca-Cola?

Produsul este același de ani de zile, deci nu se poate spune că reclamele pe care le vedem din 5 în 5 minute la televizor sunt făcute să ne vândă alte produse. Nu, toate acele reclame variate ne vând exact același produs (unora dintre noi, de când eram mici).

Scopul celor de la Coca-Cola este să aducă câți mai mulți clienți în magazine, care să cumpere cât mai multă cola. Acesta este un scop declarat și, dacă o să ai curiozitatea să citești cartea The End of marketing as We Know It de Sergio Zyman (fost șef de marketing la Coca-Cola), o să înțelegi mai bine.

Toate acele reclame apar CONSTANT la TV pentru că au menirea de a aduce un flux tot CONSTANT de oameni în magazine. Altfel, am uita de produs și am ajunge, cu timpul să cumpărăm altceva.

Sigur că sunt conștient de faptul că tu nu ești Coca-Cola. Nu îți poți permite să faci reclame cu camioane cu luminițe și moși-crăciuni care beau cu voioșie ColaCola. Cu toate astea, vreau să observi strategia acestei mari companii, strategie care îi menține în casele oamenilor de zeci de ani (și probabil zeci sau chiar sute de ani de-acum încolo).

Dar îți poți permite să faci sute sau chiar mii de lei lunar, dacă doar ai știi cum anume să aduci clienți, nu doar trafic.

Poți avea un produs care să îți aducă X lei pe lună, însă știind cum să trimiți pe pagina de vânzare cât mai mulți oameni interesați de acesta, este una din modalitățile cele mai bune de a maximiza profitul. Altfel, e ca și cum ai “lăsa bani pe masă”.

Știu că, probabil, te gândești că talentul sau pasiunea ta te fac cel mai tare din parcare când vine vorba de domeniul tău. Însă la ce sunt bune cunoștințele dacă nimeni nu știe de tine? Și, chiar dacă cineva știe, dacă nu îl interesează?

[M]ă iau ca exemplu… chiar pe mine. Acum câțiva ani am început cu un produs despre cum să se îmbrace bărbații. Eram destul de bun la asta, exersam pe mine ore în șir. Învățam șmecherii pe care nici 1% din bărbații cu care intram în contact nu le știau. Eram bun.

Dar toate aceste cunoștințe nu mi-ar fi folosit la nimic dacă nu aș fi învățat să aduc trafic. Am urcat rapid de la 5 000 de vizitatori pe lună la 10 000, apoi 20 000 pentru ca să ating un maxim de 30 000 pe lună. Iar apoi am luat-o de la zero cu un blog similar în limba engleză.

Am început acele site-uri cu câte un e-book fiecare, apoi am crescut la mai multe pachete de e-book-uri și cărți tipărite, pe care și astăzi le vând cu succes.

Deci cum aduci un flux constant de potențiali clienți pe site?

Nimic mai simplu. Tot ce trebuie să faci este să *profiți* de fluxurile de vizitatori altor site-uri, apoi să le redirecționezi (parțial) către site-ul tău. Google este cel mai mare dintre aceste site-uri (și principala mea sursă de trafic în acest moment).

Însă există sute, poate chiar mii de alte site-uri unde potențialii tăi clienți se plimbă ca niște fluturași. Și nu mă refer la directoarele web care numai trafic de calitate nu îți aduc.

Mă refer la site-uri de calitate, cu vizitatori care le vizitează frecvent, în care au încredere, și care abia așteaptă să împartă vizitatorii cu tine.

Despre metodele pe care eu le folosesc pentru a aduce vizitatori pe site-ul meu vorbesc în Modulul al 6-lea din cartea Blogging de gherilă.

Îți spun în detaliu pas cu pas ce fac pentru a aduce zeci de mii de vizitatori pe lună (adică mii de vizitatori pe zi) pe site-ul meu.

Cel mai important: muncesc doar o dată iar vizitatorii vin în continuu ani de-a rândul. Nu este vorba de o strategie tip *social media* unde, în momentul în care te oprești din dat tweet-uri, se oprește și traficul către tine.

Este vorba de mai multe fluxuri paralele de vizitatori care necesită un efort minim pentru a fi întreținute. În rest, te poți concentra pe produs sau, dacă îl ai deja, pe timp liber și distracție.

==> Click aici pentru a afla mai multe despre cum să aduci trafic de calitate

Despre Ovidiu

11 comentarii

 1. frumos articol am inceput sa-l citesc cu interes dar nu am inteles nimic ai vorbit despre toate si nimic ca in final sa-ti promovezi cartea sau cartile. Imi pare rau la inceput parea interesant. Scuze

 2. Salut,

  Într-adevăr, nu toate articolele sunt educaționale. Am și articole promoționale din când în când.

  Chiar și așa, sunt multe de învățat în acest articol. Exemplul cu Coca-Cola sugerează ca ai putea să folosești exemple de succes (sau chiar din contră, contraexemple) peste tot în articolele tale.

  În al doilea rând, observă puterea exemplului personal. Cum m-am dat pe mine ca exemplu. O chestie foarte puternică, ce ajută ca cititorii să te cunoască mai bine și să aibă mai multa încredere în tine.

  În al treilea rând, ia ca exemplu chiar acest comentariu. Dacă omiți ceva într-unul din articole și un cititor te trage de mânecă, e bine întotdeauna să revii cu completări. Iar acele completari nu e musai să le pui în articol, le poți face prin comentarii.

  Pentru că articolul poate avea un rol mai oficial în timp ce commentul dă un ton mai personal.

  Ovidiu

  • Imi place modul tau de a prezenta lucrurile, de a te promova.. si.. ma prefac ca nu vad commenturi gen al lui “biionv” . Din tot ce am citit pana acum am avut numai de invatat ..stau cu foaia si pixul in mana si notez tot ce inteleg. Sunt interesat de onlne marketing:D .. chiar am incercat ceva pana acum… metode mai neortodoxe de a face bani din internet.. insa a fost in van.. acum vreau sa incerc si asta, m-am abonat la newslttr. .. ma voi apuca de citit “Arta Bloggingului” si sper sa tinem legatura.
   O intrebare: faptul ca nu iti prezinti siteurile unul pe celalalt e tot o strategie de a mentne intr`un fel sau altul un anume trafic? [ adica fiind axate pe domenii diferite… pastrand pentru fiecare un anume public tinta cu anumite interese?

   Multumesc! Vlad.

   • Vlad,

    Mă bucur că stai cu foaia și cu pixul în mână, cu siguranța că ești în fața celor care citesc aceste articole fără să ia acțiune. Da, și asta e unul din motive, însă și faptul că nișele trebuie să rămână, pe cât posibil, secrete. Afacerile online sunt foarte transparente și e bine să fii discret cu ele pentru a micșora probabilitatea de a crea competiție.

 3. Salut!
  Eu nu inteleg dece nu pui numele site-urilor de la statistici sa ne convingem si noi ca ele exista si chiar fac trafic? Ori e o manareala ????

  • Salut Robert,

   Motivele pentru care nu pun link-urile sunt urmatoarele:

   1. Un link de pe un site de acest gen(despre cum să faci bani pe Internet) către un site dintr-o alta nișă mi-ar putea afecta ambele site-uri)

   2. Punând un link aici, pe un site unde lumea intră să găsească idei de nișe de bloguri, risc să îmi fac singur concurență la celelalte site-uri.

   Mă mir că ești așa de neîncrezător în cifre precum 30 000 de vizitatori unici pe luna. 30 000 e de altfel o cifra medie. În limba engleză, un site de 100 000 e considerat mediu (din cauză că ai trafic international).

   Dacă vrei acele linkuri te-aș ruga să îmi trimiți un mail și o să ți le dau.

 4. buna,
  eu as dori sa stiu cum ai inceput tu blogul
  ce ai facut, unde etc?

  • Am început cu WordPress, am instalat o temă, am început să scriu articole și să promovez site-ul. Ceea ce întrebi tu este prea general și nu poate fi acoperit în câteva rânduri, de-asta am făcut tot acest site și toate aceste materiale.

 5. Nicio informatie gratuita utila care sa ma faca sa ma gandesc sa cumpar cartea. Problemele descrise de tine sunt cele cu care se confrunta foarte multa lume insa nu cata informatie utila cuprinde cartea.

  • Informații gratuite utile ai suficiente în PDF-ul gratuit, în newsletter și în celelalte articole. Acesta este un articol promoțional.

   Pentru a afla mai multe despre ce cuprinde cartea, te rog să urmărești prezentarea de pe link unde iau fiecare modul în parte și vorbesc despre el.

 6. Bravo Ovidiu,
  Imi place cum explici: concis si simplu.

  Cu toate ca, la sfatul tau, incep o colaborare cu o echipa de profesionisti pentru promovare, vreau si eu cartea ta “Blogging de gherila”. E un domeniu fascinant si vreau sa fac efortul sa il descitrez pe cont propriu.
  Considera mesajul meu o comanda ferma; adresa mea: Mihail Cosman Comuna Leorda Judetul Botosani.
  Multumesc!