HungryAustralian.com [POVESTE DE SUCCES]

the hungry australian

Ca un blogger neobosit ce sunt, alerg continuu pe Internet pentru a afla cele mai noi tehnici și tactici de a mări profiturile, asta pe lângă cele inovate de mine. Astăzi am dat peste o poveste de succes a unui blogger din Australia, care, cu siguranță că te va inspira.

Sunt așa de sigur pentru că, după cum vei vedea, partea tehnică, cea de care se sperie multă lume, a fost cea mai mică problemă din lume pentru Christina Soong de pe blog-ul de lifestyle HungryAustralian.com.

Într-un interviu pe care l-am găsit cu Christina undeva pe un alt blog, aceasta spunea că nu i-a luat deloc mult să îl instaleze. Mai mult, designul original era al ei (probabil o temă gratuită de WordPress), deși acum are un design plătit mai interesant.

Conform interviului, Christina a spus că, la început, s-a băgat cu capul înainte apoi și-a dat seama pe parcurs despre cum să facă lucrurile.

După 2 ani și jumătate, blogul HungryAustralian.com a ajuns la 20000 de unici pe zi, o cifră ce cu siguranță ar permite oricui să renunțe la job, cu condiția să știe să monetizeze.

După o perioadă de timp, din cauza conținutului foarte bun, Christina a fost abordată de site-uri mai mari pentru a scrie și pentru ele, site-uri precum Servved.com și StockFood.com.au.

Am avut parte de un răspuns interesant și când vine vorba de câți bani face din blog. Deși blogul în sine îi aduce un venit constant, acesta nu este foarte mare. În schimb, îi aduce clienți noi cu care lucrează fie 1 la 1 fie în diferite proiecte. Din acești clienți îi vin majoritatea banilor.

Și acesta e un lucru la care trebuie să te gândești și tu. Poți să te folosești și tu de blog pentru a atrage persoane cu care să lucrezi 1 la 1? Depinde de nișă și de ce proiecte ai în minte.

În cazul Christinei, aceasta este plătită să scrie articole pentru alte site-uri (precum cele 2 menționate mai sus), să facă rețete noi și să creeze imagini de calitate cu diferite mâncăruri.

Sfaturile Christinei

Sfaturile pe care aceasta le oferă în interviu bloggerilor începători sunt lucruri care s-au mai spus. Dar, în cazul în care ești nou pe BaniDinBloguri.com sau le-ai uitat, le enumăr din nou:

– scrie conținut de calitate la orice oră, nu se știe niciodată cine îl citește;
– fă o pagină de ”Despre mine” cât mai atractivă, pune pe ea o poză atractivă și de calitate; adaugă și lucruri din viața ta personală pentru a permite cititorilor să te cunoască mai bine;
– citește cărți despre blogging (cum ar fi Blogging de gherilă) pentru a-ți însuși tehnicile, tacticile și gândirea ce îți va permite să îți mărești veniturile;
– contactează alți bloggeri și creează relații de lungă durată cu ei; promovează-le conținutul;
– scrie un articol, apoi editează-l la sânge; primele versiuni de articole nu sunt, în general, prea bune;

În plus față de sfaturile Christinei, vreau să îți ofer și eu câteva, pe baza blogului ei de la http://hungryaustralian.com/:

– are poze excelente cu mâncărurile pe care le gătește
– are o temă interesantă, curată, minimalistă, foarte spațioasă, pe 4 coloane
– titlurile la articole sunt simple pentru rezultate maxime când vine vorba de SEO
– are o categorie intitulată ”Press” unde a pus logo-uri cu toate aparițiile sale media. Observ că logourile sunt mari pentru a atrage mai multă atenție
– are un cont de Instagram care îi aduce foarte mulți vizitatori, perfect fiind pentru o nișă în care trebuie făcute multe poze de înaltă calitate

Ai văzut și alte lucruri pe acest blog care ți-au plăcut?

Despre Ovidiu