Cum să nu mai pierzi vre-o idee genială vreodată

bec (idee)

În momentul în care ai acumulat o oarecare experiență în blogging, atunci când ai citit deja destul de mult și ai și pus în aplicare, lucrurile încep să se lege între ele.

Începi să pui bucățelele de informație cap la cap și începi să vii cu idei care de care mai inovatoare pentru blogul tău.

Ai pățit vreodată să îți vină o idee genială și să îți spui

Lasă că o țin minte până ajung acasă și mâine mă apuc de ea?

Cel mai probabil, în momentul în care te-ai așezat frânt de oboseală în pat, ai uitat cu desăvârșire. Iar ideea, evident, nu s-a pus niciodată în aplicare.

Soluția este simplă: trebuie să te asiguri că oriunde ai fi, ai o modalitate rapidă de a nota idei. Și, mai ales, trebuie să te înveți să scrii atunci când îți vin.

Printre lucrurile care m-au ajutat și mă ajută pe mine și ți le recomand:

Telefonul

Orice telefon are cel puțin un program de luat notițe. Dacă ai un smartphone, îți poți instala aplicația Evernote pentru a sincroniza notițele cu calculatorul, și a le salva tot acolo. Evernote este gratis.

Calculatorul

Nu mă interesează dacă folosești Evernote, OneNote, Notepad, Word sau alte 100 de aplicații care te pot ajuta să capturezi idei. Important este să le scoți din cap și să le salvezi într-un format de unde le poți accesa mai târziu.

Dacă lucrezi mult cu calculatorul, ai grijă ca un asemenea program să fie deschis aproape tot timpul

Un carnețel și un pix

Pentru momentele în care nu ai laptopul deschis, o foaie și un pix vor fi suficiente. Ține foaia sau carnețelul pe-aproape. Iar dacă pleci undeva și preferi să scrii de mână decât să tastezi pe telefon… ia carnețelul cu tine.

La final

Capturarea și prioritizarea ideilor este altă poveste, însă important este să nu le lași să se piardă. În timp o să ți se pară chiar distractiv să vii cu idei și vei ajunge ca, în momentele în care nu ai nimic de făcut, să declanșezi singur idei (la coadă la bancă, la semafor etc.).

Iar dacă, după ce îți vine o idee, îți vin și altele care sunt legate strâns de prima, notează absolut totul. Acele momente de *clarviziune*, în care vezi ideea într-un foarte mare detaliu, sunt destul de rare și, în același timp, aur curat.

Puțină lume știe însă că ideea pentru primul meu site, mi-a venit într-o noapte, pe la ora 2. M-am trezit, am scos un caiet și am început să scriu și să fac desene timp de o oră întreagă. Între timp, acel site s-a dovedit a fi o idee excelentă, și încă mai merge și astăzi.

Morala: nu rata nicio idee, pentru că s-ar putea să îți schimbe viața!

Despre Ovidiu

2 comentarii

  1. Eu sunt adeptul carnetelului si a pixului… pot sa mai mazgalesc sa mai ingros o litera, sa mai subliniez.