Aplicația OneNote pentru Windows 8

one note de la microsoft

Dacă folosești ultima versiune de Windows, și anume 8-ul, îți prezint astăzi o unealtă de organizare personală extrem de bine făcută. O poți folosi pe post de to-do list dar, și mai bine, o poți utiliza pentru a-ți ține într-un singur loc toate notițele ce țin de blogging, marketing chiar și cele personale.

Beneficii

1. Este gratuită

Practic există două variante ale acestei aplicații. Una pentru desktop, ce poate fi instalată și pe Windows 7, și alta special concepută pentru Windows 8 și capabilitățile sale de touch. Aplicațiile de tip touch, însă, merg foarte bine și cu mouse-ul.

Dacă pentru prima variantă, cea desktop, ai nevoie de o cheie pentru suita Microsoft Office pentru a o folosi, app-ul pentru Windows 8 poate fi download-ată și folosită gratis și nelimitat aici. Dacă accesezi acest link de pe Windows 8, vei fi dus automat în Windows Store pentru a downloada app-ul.

one note

2. Interfața

Interfața și modul de utilizare sunt punctele forte ale acestei aplicații. Deși necesită o mică curbă de învățare, vei vedea, după câteva utilizări, cât este de intuitivă. Aplicația are la bază un sistem de tab-uri foarte intuitiv cu care te vei obișnui cu siguranță.

La baza ierarhiei stau așa-numitele notebook-uri sau, mai pe românește, caiete. Fiecare caiet are mai multe secțiuni și fiecare secțiune are mai multe pagini. Frumos, simplu, și intuitiv. Se pare că cei de la Microsoft au intuit numărul exact de nivele ale ierarhiei de organizare a notițelor.

3. Alte beneficii

OneNote este o aplicație veche și solidă, știe foarte bine nevoile de zi cu zi ale unei persoane ocupate. Aplicația îți permite să…

– faci liste (inclusiv cu checkbox-uri)
– să desenezi folosind un pix special dacă ai tabletă
– să customizezi fontul și formatarea textului
– să cauți în interiorul notițelor
– să o sincronizezi cu app-ul OneNote pentru alte device-uri (eu am un telefon cu sistemul de operare Windows Phone 8 dar există variante ale acestei aplicații și pentru iPhone)
– să faci poze cu webcam-ul direct din aplicație
– și multe alte lucruri, unele din ele de care s-ar putea să nu ai nevoie, dar e bine să le explorezi

4. La final

Aplicația OneNote este excelentă. Poate satisface și cele mai exigente nevoi în materie de luat notițe (oricât de nostim ar suna asta). Important este să alegi varianta gratis nelimitat, nu varianta desktop care face parte din suita Office.

Pentru a o folosi, trebuie să ai instalat Windows 8 și să accesezi aplicația de la această adresă. Odată cu deschiderea link-ului într-un tab nou, se va deschide și aplicația Windows Store pentru a o downloada.

Despre Ovidiu

Un comentariu

  1. Eu folosesc cu mult succes aplicația AllMyNotes care e tot gratuită și are o mulțime de facilități, multe dintre ele, așa cum spuneți și dv. inutile.
    Acum o observație privind newsletterurile dv. Nici n-apuci să citești primele rânduri și apare pe ecran reclama la cartea dv. Pentru mulți, chestia asta e enervantă. De aceea v-aș sugera să căutați o altă soluție sau să măriți durata după care apare reclama.