Iată cum știe Google cui să trimită trafic [INFOGRAFIC]

ranking factor headerGoogle a confirmat la un moment dat că folosește undeva la 200 de factori pentru a ști care site-uri să le pună pe prima poziție. Știm cu toții cât de mult contează să ai link-uri bune, conținut de calitate, like-uri și tweet-uri… însă acestea sunt doar o parte din factori.

Restul de 200 îi ai mai jos într-un infografic făcut de SearchEngineJournal.com. Dacă vrei să aduci trafic organic pe site, lista de mai jos este extrem, extrem de prețioasă.

Click pe poza de mai jos pentru a vedea infografic-ul (se va deschide într-o fereastră nouă):

ranking factor thumb

Atenție! Poza este puțin cam mare. Trebuie să o lași să se încarce câteva secunde, apoi să mergi cu mouse-ul pe ea și să dai click pentru a o mări.

Ce factori notabili regăsim printre cei 200?

– lungimea URL-ului. Cele mai scurte sunt mai bune
– vizitatori care se întorc. Cu cât ai mai mulți, cu-atât site-ul este văzut mai bine de ei și, deci, de tine
– noutatea. Google poate ajuta temporar paginile noi, într-o anumită măsură. De asta e important ca, mai ales la început, să postezi regulat pe blog.
– Pinterest. Putem presupune că Google preferă site-urile ce au pagini și imagini pin-uite prin intermediul acestui site de socializare
– vechimea unei pagini. Deși Google apreciază paginile noi, o pagină veche updat-ată regulat cu conținut nou va avea, uneori, câștig de cauză

Cu cât ești serios și ții cont de cât mai mulți dintre ei, cu-atât vei ajunge mai repede să ai primii 100 de unici pe zi, iar apoi să te dublezi tot la 1-2 luni.

… și mulți alți factori, despre care am vorbit și am explicat cum anume să te folosești de ei pentru a aduce trafic în cartea mea, Avalanșa de trafic. Tu ce părere ai, care crezi că sunt factorii cei mai importanți pentru a ajunge în Google?

Despre Ovidiu