Dovada că vechile metode de SEO nu mai merg

moartea seo

Mă preocupă în mod deosebit, în ultima vreme, partea de Search Engine Optimization și de trafic. Google a făcut atât de multe schimbări în algoritmii săi și a enervat atât de multă lume, încât unele persoane refuză să mai folosească vreun produs scos de ei – atât de departe s-a ajuns.

Zilele trecute am primit un mail de la o agenție de SEO care mi-a cerut în mod expres să modific unul din link-urile către unul din clienții lor.

Iată e-mailul mai jos în limba engleză:

screenshot zoe

În traducere:

Acum ceva vreme, o agenție cu care noi lucrăm a convenit cu tine să pui un link către site-ul nostru pe următoarea pagină:
[…] Unul din link-urile incluse pe acea pagină a fost marcat de Google ca fiind o problemă. Se poate fie să scoți link-ul care duce către ABC sau să adaugi ”nofollow” pe el? Adăugând codul de mai jos în locul celui existent va ajuta să rezolvăm problema:
[…]

Ce naiba se întâmplă?

Ce se întâmplă, de fapt, este că motoarele de căutare evoluează (nu doar Google). E aproape imposibil să le păcălești (doar unii experți mai pot face asta) și, chiar dacă reușești, nu o poți ține așa pentru multă vreme.

Google înțelege foarte bine în ce mod link-uiesc site-urile ele între ele și chiar te atenționează atunci când i se pare că ceva nu e în regulă.

Domnișoara care mi-a trimis e-mail s-a uitat în Google Webmaster Tools (o unealtă făcută de Google pentru a ajuta site-urile să facă SEO mai ușor) și a văzut o alertă lângă link-ul care venea înspre mine.

Dacă Google a ajuns până acolo încât să se prindă că un link a fost pus la cerere, un lucru e clar: vechile metode de SEO nu mai merg.

Un lucru e clar: fie că vezi SEO-ul tradițional ca fiind mort, fie că îl vezi doar evoluat, ștacheta s-a ridicat, lăsând proprietarii de site-uri și bloguri mici să se bată pentru trafic puțin și de proastă calitate.

Chiar mă uitam zilele trecute peste cuvintele cheie dintr-o nișă competitivă, nișă în care site-uri mai puțin cunoscute era în top. Astăzi, mare parte din acele site-uri au dispărut de pe prima pagină a rezultatelor de căutare, lăsând locul marilor brand-uri.

Sigur, era vorba despre cuvinte cheie foarte competitive, însă cunosc oameni care o duc bine indiferent de ce face sau ce nu face Google.

Unul din acei oameni sunt eu, pentru că traficul meu a beneficiat de o creștere ușoară în ultimul an de zile.

Mi-am dedicat 6 săptămâni acestui subiect și, chiar după Anul Nou, am dat naștere ultimului meu copil, Avalanșa de trafic. Îți sugerez să arunci o privire pentru că vei afla nu doar ce este acel atribut nofollow, nu doar când și cum trebuie pus, ci o sumedenie de alte tehnici și tactici de SEO care merg ACUM și vor merge cel puțin 3-4 ani de-acum încolo.

Despre Ovidiu

2 comentarii

  1. Mai mult ca sigur ca ai fost pacalit.Nu ai fost contactat de webmasterul care detine acel domeniu ci de un competitor de-al acestuia :).E o metoda veche de black hat ..prin care decimezi linkurile competitie.

    Cu stima
    Alex
    King Advertising

  2. Haha, m-am gandit si eu la asta, s-ar putea sa ai dreptate.