[Alertă de nișă] Se lansează Windows 8

alerta de nisa profitabila

[Î]ncepem astăzi o categorie nouă de articole, în care prezint nișe (sau potențiale nișe) în curs de ascensiune. E bine să fii cât mai repede într-o nișă dar nu e bine nici să fii primul, cel puțin atunci când nu ai prea mulți bani.

Windows 8 se lansează pe 26 octombrie 2012 și, la câteva zile distanță de el, sistemul de operare Windows Phone 8. Aceste upgrade-uri ale sistemelor de operare curente (PC respectiv telefon) sunt de o importanță extremă pentru întreg mapamondul.

Iar asta înseamnă că se deschid niște oportunități extraordinare. Dacă te afli în căutarea unei nișe dar nici una nu-ți surâde momentan, sugestiile mele de mai jos cu siguranță îți vor prinde bine.

Lansarea sistemelor Windows 8 (pentru sisteme desktop, laptop și tabletă) și Windows Phone 8 (pentru telefoane) deschid o nouă lume: cea a aplicațiilor pentru touch screen.

Cele două sisteme de operare vor avea un nucleu comun (Windows Runtime), iar asta înseamnă că o aplicație va putea rula atât pe telefon cât și pe tabletă fără a-i fi operată vreo modificare.

Deși sisteme de operare iOS și Android domină împreună piața sistemelor de operare mobile, Microsoft are extrem de multe miliarde de dolari cash și va face ”push” în stilu-i caracteristic la produsele sale.

Apps-uri

Deci te poți apuca încă de pe-acum să înveți C# sau javascript Sau Visual Basic pentru a-ți face propriile aplicații sau jocuri pe această platformă, pe care să le vinzi singur în App Store și, evident, din care să nu împarți profitul decât cu gigantul american (care îți va lua, desigur, un comision).

Cărți

Windows 8 aduce cu el o curbă de învățare. Chiar astăzi vorbeam cu niște colegi de la firma de programare despre dificultățile pe care le întâmpină folosind acest nou OS.

Desigur că editurile consacrate vor veni imediat cu asemenea oferte, însă asta nu însemnă că tu nu poți concura cu ei, cel puțin pe piața locală. Mai târziu poți continua cu cărți care să te învețe alte lucruri, cum ar fi Office 2013. Și, evident, va veni Windows 9.

Punctul slab al acestor cărți este că nu beneficiază de promovare. Stau în rafturile librăriilor din țară și așteaptă să fie cumpărate. Pornind un blog cu investiție minimă, le-o poți lua înainte iar cărțile tale se vor vinde, fiind promovate, ca pâinea caldă.

Cum rămâne cu blogurile?

Pe lângă faptul că îți poți porni un blog care să promoveze apps-urile și cărțile despre care tocmai am discutat, poți porni un blog tehnic care să dea totul gratis, apoi să facă bani din afilieri și reclame la alte site-uri.

Îi poți învăța tot ce i-ai învăța, scriind o carte, de la Windows 8-ul de bază la Windows Phone 8, la C# sau Office 2013.

Pentru cine se pretează aceste (sub)nișe

Dacă ești o persoană tehnică, cu siguranță că această nișă îți va place extrem de mult. Iar dacă nu, există multe alte nișe în care poți intra. Recomandarea mea este să sapi adânc indiferent de nișă. Nu porni un blog la care să scrii câteva articole, apoi să-l abandonezi pentru că n-ai devenit miliardar.

Despre Ovidiu

Un comentariu

  1. Da ovidiu aici ai perfecta dreptate ca sa obtii ceva trebuie sa muncesti ideia in sine este buna insa ramine de vazut ce rezultate v-a avea.