Settingul mental pentru succes în mediul online

mentalitatea in online

Sunt Silviu Dumitriu, scriitor, coach și blogger pe liber-angajat.ro și astăzi o să te învăț primii pași care te vor ajuta să-ți formezi un Setting Mental care să-ți asigure succesul în mediul online.

Toți oamenii care își doresc să obțină anumite rezultate într-un anumit domeniu, știu ce au de făcut…teoretic: învață anumite lucruri și apoi le aplică. Dacă ai ajuns cititor al site-ului banidinbloguri.com, probabil îți dorești să câștigi bani dintr-un blog și să trăiești din asta.

Și atunci ce faci? Citești articolele, înveți și încerci să aplici…până te împotmolești în blocajele tale mentale.

Succes în mediul online

Unii dintre noi, investim timp în dezvoltarea noastră, în timp ce alții au renunțat la educație după finalizarea studiilor și ajung să trăiască în sărăcie, de pe o zi pe alta. Sunt oameni obișnuiți care nu realizează vremurile pe care le trăim și care evită să studieze adevăratele oportunități.

Cu siguranță, găsești pe acest site toate materialele de care ai nevoie pentru a-ți crea un blog profitabil. Dar știm cu toții că puțini bloggeri fac bani frumoși. Foarte mulți dintre ei chiar au investit bani în cursuri costisitoare, dar fără succes.

Asta se întâmplă atunci când urmezi niște pași în mod mecanic, în timp ce mintea ta nu este setată pe succes. Sau atunci când nu-ți găsești o motivație care să te ancoreze în activitate. Sau atunci când nu ai pic de încredere față de ceea ce faci și le permiți blocajelor tale mentale să-ți pună piedică.

Dacă la nivel mental nu ai settingul potrivit și doar urmezi acei pași, sperând să ai succes într-o buna zi, șansele de a reuși scad foarte mult.

E greu să pui suflet și e aproape imposibil să-ți implici latura spirituala în proiectul tău. Și așa atragi foarte greu ceea ce îți dorești. Și uite așa trec luni de zile, numărul tău de abonați crește foarte greu, vizitatorii revin, dar nu se lasă impresionați de ceea ce oferi…

Și te uiți pe pereți, te întrebi de ce…și dezamăgit fiind, îți aduci aminte că n-ai mai zugrăvit de mult. Apoi uiți de proiectul tău și focalizarea dispare.

Settingul Mental potrivit

Am avut o perioada în care munceam și câte 6-7 ore pe zi la blogul meu, aplicând ceea ce învățasem la un curs. Având și un job în paralel, parcă ceva nu se lega. Eram atât de frustrat uneori, încât îmi venea să mă tund la chelie cu penseta. Lucram în fiecare zi și speram să scap de jobul pe care îl aveam.

 Off, ce l-as bate pe Silviu de atunci, dacă aș avea ocazia…

La un moment dat am făcut o schimbare în interiorul meu și de atunci am început să cresc. M-am analizat și mi-am făcut un setting mental orientat către cititorii mei și valoarea site-ului meu. Am renunțat la disperarea de a munci pentru bani și am început să-mi pun în fiecare zi aceeași întrebare: “Ce pot să fac, ca să-mi ajut cititorii să aibă rezultate în ceea ce își propun?”

Și am ajuns la nivelul la care munceam pentru site și pentru cititorii mei, fără să aștept ceva în schimb. Am reușit să-mi depășesc frustrările pe care le aveam și să lucrez la alt nivel. Rezultatele cititorilor mei au început să iasă la iveală.

Apoi am început să ofer ședințe de coaching pe relații, în paralel…și am reușit să obțin rezultate impresionate, uneori și de pe o zi pe alta.

brainwaves

“Attitude is a little thing that makes a big difference.”

“Atitudinea este un lucru mic care face o diferenta mare.”
– Winston Churchill

Cum am ajuns la un Setting Mental pentru succes

Dacă îți propui să investești timp în direcția asta, ar fi momentul să începi să-ți modelezi atitudinea:

1. Gândește-te întâi la cititorii tăi, la nevoile lor și abia apoi la tine. – Fii foarte atent la ei, tratează-i ca pe prietenii tăi de suflet și oferă-le întotdeauna tot ce-i mai bun din tine. Nu uita vorba lui Zig Ziglair: “Vei primi tot ce îți dorești în viață, dacă ajuți suficient de mulți oameni să obțină ceea ce își doresc.”

2. Găsește-ți o motivație intrinsecă. – Când îți faci un blog, sunt șanse să treacă și 3 luni, fără să câștigi cine știe ce. Și dacă banii sunt motivația ta principală, e posibil să-ți pierzi răbdarea după 2-3 luni și să te gândești serios să renunți. Dar dacă reușești să-ți găsești o motivație izvorâtă din interiorul tău, atunci îți vei păstra determinarea și îți vei găsi puterea să depășești orice obstacol.

Lăsând banii la o parte, unii oameni sunt foarte motivați când prestează o muncă valoroasă care le schimbă viețile altor oameni. Sau când își depășesc anumite blocaje și își dezvoltă personalitatea…sau orice altă activitate care le stârnește emoții puternice. Adu-ți aminte: De ce faci ceea ce faci? Ce anume te face să te simți mulțumit și mândru de tine?

3. Pune pasiune în ceea ce faci. – Dacă ai mai făcut bani online, probabil că îți și place și știi suficient marketing cât să ai succes. În cazul astă e destul de simplu să privești un blog ca pe o afacere. Oferi valoare, oamenii te plătesc și toată lumea e mulțumită. Dar dacă acum îți propui să-ți deschizi primul blog, e foarte important să îți placă și să fii mulțumit de activitatea ta.

Dacă în schimb, detești cu desăvârșire fiecare activitate pe care o faci, vei presta o muncă mediocră și e puțin probabil că vei ajunge să câștigi bani.

Câtă vreme te simți bine și ai emoții pozitive, atragi rezultate pozitive. Dacă faci ceva care te face să te simți prost, vei respinge tot ce îți dorești. Emoțiile tale sunt senzorii tăi, care te anunță dacă ești pe drumul cel bun, sau dacă trebuie să faci o schimbare.

Bineînțeles că asta este doar o mică parte din marele puzzle, iar în continuare o să ai mult de lucrat cu tine. Avem nevoie de asta datorită educației defectuoase pe care am primit-o în școli și facultăți. Probabil știi că foarte mulți profesori doctoranzi, reușesc cu greu să-și asigure un trai decent, după zeci de ani de muncă asiduă.

Dar nu te impacienta! Relaxează-te și privește spre cititorii tăi și nevoile lor. Pe parcurs vei învăța să adopți atitudinea potrivită pentru a deveni un om de succes.

Dacă vrei să ajungi repede la rezultate și să afli mai multe despre latura emoțională, motivație, pasiune și organizare, te invit să descarci materialul gratuit: “Gasește-ți Calea spre Un Trai Decent.”  Te va ajuta să te dezvolți, să îți îmbunătățești relațiile cu cititorii și prietenii tăi și să faci tranziția de la șomer sau angajat, la un nivel de trai decent și apoi la libertate financiară.

Mult succes,

Silviu Dumitriu

P.S. Dacă vrei să afli mai multe despre mine, mă găsești pe liber-angajat.ro 

Despre Ovidiu