Ți-ai făcut un ratecard?

rapoarte si statistici

[D]acă ai un site cu trafic serios (cel putin 500 de vizitatori pe zi), cu siguranță ai atras atenția altor webmasteri. În fond, e simplu să vezi cine are și cine nu are succes pe Internet urmărind câțiva indicatori.

Așa că, la în moment dat, s-ar putea să te trezești cu mailuri de la necunoscuți în care te întreabă cu cât vinzi spațiu publicitar pe blogul tău.

Înainte să sari în sus de bucurie, ai puțin de lucru. Pentru că una e să întrebe de preț și alta este să bateți palma.

Așa că te rog să deschizi un document nou în Word pentru că a sosit momentul să redactezi primul tău ratecard.

Deci ce e un ratecard? Probabil te-ai prins că acesta trebuie să conțină niște preturi. Însă trebuie să adaugi mult mai multe lucruri.

Privește un ratecard ca pe o scrisoare de vânzare: scopul sau este să îl convingă pe cel care îl citește de faptul că merita să cumpere spațiu publicitar pe site-ul tău.

Trebuie să oferi elemente de proof, să oferi statistici detaliate despre vizitatorii tai, și trebuie să fii atent la limbajul pe care îl folosești. Nu în ultimul rând, trebuie să fii atent la design pentru a face totul să pară cât mai profesionist cu putința.

Ține minte: omul trebuie să îți dea bani. Trebuie să aibă încredere maxima în tine, altfel va pune banner pe site-ul concurenței.

Ai deschis documentul Word? Bun, să trecem la treaba.

Introducerea

Scrie o mică introducere în care să seduci potențialul cumpărător cu privire la potențialul pe care blogul tău îl are pentru afacerea lui. Spune-i că scrii la el constant, spune-i că ai doar conținut de super-calitate (sper că așa să și fie).

Statistici generale de trafic

Apoi începe cu detalii statistice generale. Primul lucru: numărul de vizitatori unic pe luna. Scrie în cuvinte apoi arata-i un screenshot din Google Analytics (sau programul de analytics pe care îl folosești).

Continuă cu restul statisticilor pe care le găsești pe pagina principală din Analytics: bounce rate-ul, time on page-ul. Cu cât dai mai multe detalii, cu atât clientul te va percepe ca fiind mai transparent și, în esență, mai serios.

Pune și screenshot-uri. Când vine vorba de statistici de trafic, oamenii nu se mai satură să afle ce și cum.

Social media

Acum că le-ai dat cel mai important lucru, e momentul să le scrii și despre social media. În principiu, numărul de followeri pe Twitter și numărul de like-uri pe Facebook ar trebui să fie suficiente.

Dacă ai articole cu foarte multe comentarii, le poți menționa și pe acestea.

Dacă nu ai multi followeri pe Twiiter sau multe like-uri pe Facebook, cel mai bine este să nu le menționezi. Nu uita că imaginea ți-o faci singur… și faci asta punându-te într-o lumină cât mai bună.

Oferta

Acum că l-ai convins că trebuie să își cumpere spațiu la tine pe blog, e momentul să îi faci oferta. Există mai multe modalități de monetizare pe un blog. Un ratecard e folositor atunci când vrei o relație directă cu advertiserul. Dacă vrei Google AdSense, acest ratecard nu te va ajuta cu nimic.

Dacă, în schimb, te înțelegi direct cu persoana care vinde produsul, îi poți oferi, printre altele…

  • – Un articol plătit în care să faci review la unul sau mai multe din produsele sale.
  • – Un articol educational scris de tine (poate chiar unul mai vechi) în care să menționezi doar site-ul acestuia. În rest, poți să scrii despre ce vrei.
  • – Un banner de tip imagine în sidebar (care poate apărea pe fiecare pagina sau doar pe homepage)
  • – Un banner de tip text în sidebar (care poate apărea pe fiecare pagina sau doar pe homepage)

Pentru fiecare din acestea trebuie să știi exact câți bani să ceri. Iar suma trebuie aleasă astfel încât să fie pe măsura reputației site-ului tău. În sfârșit, contează și dacă site-ul e în limba română sau în engleză.

În Romania sunt extrem de puține site-uri care caută să își facă reclamă direct. Va trebui să îi găsești tu. Pe .com (când vine vorba de site-uri în limba engleza).

Nu vreau să îți dictez exact ce prețuri să pui. Sunt prea multi factori, dintre care, cel mai mare este nișa în care te afli.

Ca punct de start, îți pot oferi însă următoarele cifre:

  • pentru un articol educational, pe o tema aleasă de tine, în care doar să pui un link către site-ul care plătește, cere minim 50 de dolari dacă ai un site cu cel putin 50 000 de vizitatori pe luna
  • pentru situația de mai sus dar având în vedere un site în limba română, cere minim 100 de ron
  • pentru un banner imagine în sidebar timp de un an cere minim 400 de dolari
  • pentru un banner asemănător la un site romanesc cere minim 1000 de ron

Aceste cifre sunt estimative pentru un site care ar avea 50 000 de unici pe luna. Sigur că e greu să ajungi acolo dar poți scădea din preț în funcție de câți vizitatori ai.

Testează cifrele. Eventual începe cu o sumă mai mică, apoi mărește-o progresiv pe măsură ce webmasterii acceptă prețul și crește numărul de vizitatori unici.

În orice caz, dacă ai sub 10-15 000 de unici pe luna, nu e momentul să te gândești la un ratecard ci, mai degrabă la cum să-ți mărești traficul. De fapt, îți recomand să nu bei și să nu mănânci până nu ajungi cu fiecare site la 20 000 de unici. Altfel mă supăr.

Baftă! 🙂

Despre Ovidiu