“De cumpărat acum” ?!?

suparatDe cumparat acum!… cam așa sună subiectul ultimului mail pe care tocmai l-am primit în inbox de la un site foarte mare românesc. Și primul meu impuls nu a fost acela de a cumpăra, ci de a-ți scrie acest articol pentru a-ți arăta cât e de idiot acest mesaj.

Nimeni, absolut nimeni nu o să cumpere dacă primesc un asemenea mail. Iar motivele sunt foarte multe.

În primul rând, nu poți cere cuiva să cumpere înainte să îi prezinți oferta. Fără să știe ce anume vrei să îi vinzi, fără să fie sigur că vrea asta și fără să se asigure că prețul este unul bun, nimeni nu va scoate portofelul.

În al doilea rând, subiectul unui e-mail dintr-o campanie de promovare are un singur rol: acela de a face prospecții calificați să citească mailul. Atât. Nu să vândă, nu să-i facă să dea click pe vreun link din e-mail sau să facă altceva. Singurul lucru pe care trebuie să îl facă este să iasă în evidență prin zecile de mailuri pe care fiecare din noi le primește în fiecare zi.

Primul pas al unui proces de vânzare pe Internet este să ieși în evidență. Iar subiectul mailului este o modalitate excelentă de a face asta.

Și, ca să înțelegi mai bine, hai să îți dau câteva subiecte de mailuri pe care eu le-am primit în ultima vreme, care vin 100% de la marketeri profesioniști. Acestea sunt în engleză însă, traduse și adaptate, pot fi făcute să sune bine și în limba română.

No Girl Can Resist THIS Invisible “Super Power”

WARNING

The World’s Shortest Miniskirt

VERY IMPORTANT (please read)

Limited time only: your discount is waiting

How to get a girlfriend… FAST.

Sorry Ovi, I’m going “underground” for a while…

Aș putea să adaug sute și sute de asemenea exemple din toate nișele (nu neapărat informaționale). Dar, ce te rog eu să observi în exemplele de mai sus este ce anume te atrage la ele.

Spre exemplu, unele din ele ne grăbesc efectiv să deschidem mailul, în timp ce altele ne stârnesc curiozitatea. Dacă reușești ca, la fiecare mail sau articol pe care îl scrii, să adaugi unul sau chiar ambele dintre aceste ingrediente, campaniile tale vor avea, cu siguranță, mai mult succes.

Despre Ovidiu