Cele mai tari 10 reclame la bere

sticla si pahar de bere

[P]roducătorii de reclame la bere sunt o categorie aparte de oameni. Din cauza profilului produsului pe care îl au de promovat, vin cu niște idei excelente… cel puțin din punct de vedere al emoțiilor pe care acestea le stârnesc.

Deși nu am statistici care să coreleze aceste reclame cu creșteri sau scăderi de venit, le-am ales pe cele mai tari, adică pe cele mai ”distractive”, dacă vrei.

Lăsând umorul la o parte, e un exercițiu interesant să stai să te prinzi ce anume vor să transmită despre produs creatorii acestor reclame. Deși toate promovează, în esență, același lucru (berea), poziționarea fiecăreia dintre ele este diferită.

#1 Guiness

Punch-line-ul, Good things come to those who wait, este unul excelent:

#2 Pure Blonde

Iată și o reclamă la berea Pure Blonde, care, din punctul meu de vedere, jignește clientul. Punch line-ul este From a place much more pure than yours.

#3 Tuborg

Această reclamă face parte din categoria ”banned commercials”, adică a celora care nu au primit permisiunea de a fi difuzate pe posturile publice de televiziune. Totuși, a strâns aproape 3 miloane de vizualizări pe YouTube (la data scrierii acestui articol). Află de ce:

#4 Heineken

Nu știu dacă Heineken este berea mea preferată pentru gust sau pentru că e poziționată astfel încât să atragă oamenii cu atracție pentru lucrurile mai rafinate. Reclama de mai jos este exemplul perfect în acest sens:

#5 Coor’s Light Beer

Iată și una pentru cei pasionați de femei și de agățat (o nișă aflată deja la maturitate, aș spune eu, mai ales în SUA). Destul de matură, oricum, încât să facă o reclamă la bere care să aibă ca punch-line: Here’s to the wingman.

#6 Bavaria

Această reclamă este una mai … clasică. Totuși, ideea din spatele ei este una destul de bună:

#7 Bere rusească

Puțin umor rusesc…

#8 Berea Tul

Și, bineînțeles, nu puteam să înceheim topul fără câteva din celebrele reclame la Budweiser. Știi, tu, cele cu Wazzzzuuuuuuuuup! 🙂

#9 Budweiser

#10 Budweiser

Aceleași personaje din reclama anterioară daru după 8 ani:

Despre Ovidiu