Asta o să-ți placă: ce-am lucrat eu în ultimele zile la site-uri

Una este să citești despre diferitele tehnici de marketing (fie clasice, fie de ultimă oră) și alta este să tragi cu ochiul peste ce face cineva care stă 10-12 ore pe zi pe asemenea proiecte.

Tocmai mă pregăteam să scriu un alt articol despre productivitate extremă când mi-am dat seama că acesta ar fi mult, mult mai util pentru a înțelege exact cum decurg lucrurile într-o companie de marketing.

Fără alte comentarii, iată (în ordine aleatoare) 10 lucruri pe care le-am făcut eu în ultima vreme la site-urile mele.

#1. Am scris cam 3000 de cuvinte pe zi în ultimele 3 zile. Asta include atât articole cât și niște eBook-uri pe care plănuiesc să le lansez pe piața din SUA.

#2. Am trimis o promoție la o scrisoare de vânzare text. Am făcut-o azi-dimineață la o listă de 10.000 abonați tocmai pentru că acea listă a fost suficient de expusă la același produs în variantă VSL (Video Sales Letter, adică prezentare video PowerPoint). În mod normal le-aș fi trimis link către video dar știu deja că marea lor majoritate l-au văzut deja. De aceea, pentru a nu-i face să se uite din nou la el și a-i scoate din rutină, am aplicat acest ”pattern interrupt” și i-am trimis pe varianta text.

#3. Am început un fișier Excel în care am căutat cuvinte cu Google Keyword Planner (parte din AdWords) pentru un blog nou pe care vreau să-l încep la anul. Task low priority însă m-a relaxat. 🙂

#4. Am făcut un review video al blogului unei cititoare pe care o să-l postez în perioada ce urmează.

#5. Am modificat bannerele pe un blog de-al meu în limba engleză pentru a promova alte produse informaționale. Cele vechi nu se vindeau iar, în cazul uneia dintre poziții (cea de 160×600) din interiorul articolului, link-ul era invalid. E o idee bună să mai dai click pe link-urile pe care tot tu le-ai pus (din când în când) pentru că nu se știe niciodată care îți dă eroare.

#6. Am presat o companie de procesare de plăți pentru a-mi aproba un produs informațional într-o piață emergentă (vorbitoare de altă limbă decât engleza). Lucrurile merg greu dar sunt și ei interesați iar vânzările s-ar putea să fie destul de bune.

#7. Lucrând la punctul #5 am găsit un plugin de wordpress care îți permite să adaugi bannere în interiorul articolelor de WordPress. Am căutat mai multe iar acesta a fost singurul care a făcut exact ce voiam. Tot ce trebuie să faci este să îi spui după al câtelea paragraf să insereze bannerul iar el îl va adăuga pe absolut toate articolele. Plugin-ul este disponibil aici.

#8. Am făcut o promoție la o listă de 13000 de abonați aparținând unui blog de-al meu mai vechi, pe care nu mai activez. Chiar dacă nu mai scriu articole, tot pot face câteva vânzări printr-un email scurt.

#9. Asistentul meu face proofreading la o carte, adică corectează toate greșelile în vederea datului la tipar.

#10. Am făcut împreună cu un partener de-al meu un split test la un mini-site de afiliere pe care l-am pornit împreună acum ceva vreme pentru a testa încă două variații de landing page. Din moment ce cumpărăm trafic prin rețeaua AdWords, nu putem avea o pagină simplă de abonare pentru că nu ne-ar aproba-o. În schimb, ne trebuie pagini cu mai mult conținut, pe care să ofere valoare cititorilor înainte de a se abona.

Despre Ovidiu

3 comentarii

 1. E interesant ce spui …sau ce ne arati legat de productivitate. Intrebarea este :
  Oare e si eficace ? Ma intreb daca nu e mai eficient sa te concentrezi pe un singur blog / o singura nisa cu mici extensii de nuanta decat sa operezi pe mai multe nise si chiar mai multe piete.

  In ceea ce te priveste e destul de evident ca reusesti sa monetizezi ce faci. Vroiam doar sa te intreb daca te-ai gandit la chestia asta si ce raspuns ai. O zi productiva !

  • Da, e o dilemă mare, ce să zic, depinde. E clar că în momentul în care te focusezi pe un singur lucru ai beneficii maxime, poate nu sunt eu genul care să facă asta și preferă să comute de pe un proiect pe altul.

   Eu aș recomanda cuiva care vrea să rezolve această dilemă pentru el să încerce întâi cu focus total, cum spui și tu, apoi să încerce să ia câte doua și să vadă dacă-i merge mai bine.

 2. Uite și un articol interesant despre diferențele între sexe când vine vorba de single și mulittasking. Sigur, este vorba de a comuta între lucruri mult mai rapid, fiind vorba de minute, nu de ore sau zile cum practic se subînțelegea din discuția noastră. Totuși, e informație interesantă:

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2516990/Sorry-chaps-brains-arent-multi-tasking-But-women-hard-wired-juggle-jobs.html