Vezi că faci totul anapoda…

stanga sau dreapta

[N]u foarte des vine cineva să îți spună că faci totul greșit în marketingul de pe blogul tău, nu? Eu o fac, și sunt șanse mari să am dreptate. Asta pentru că, oferind consultanță gratuită la pachetul ”Blogging de gherilă”, primesc e-mailuri cu tot felul de idei de blog (bune de altfel) dar cărora le lipsește un lucru.

Acest lucru este extrem de important și nici nu merită să te apuci de blog dacă nu te gândești la el.

Este vorba de monetizare.

Repet: M-O-N-E-T-I-Z-A-R-E.

Dacă nu știi exact cum să faci bani din blogul pe care vrei să îl începi, ești la mila norocului. Poate o să găsești cum… sau poate că nu.

Imaginează-ți cât de frustrant poate fi să muncești 6 luni la un blog, să îl aduci la 5000 de vizitatori unici pe lună, apoi să vezi cum faci doar 50-60 de lei pe lună din AdSense.

De aceea îți recomand să faci următorul lucru: începe cu sfârșitul.

Dacă ai deja nișa, fă market research să vezi cum poți monetiza blogul tău. Poate e prin vânzarea de produse prin afiliere, poate obții un cost-per-click bun la AdSense sau poate ai o idee mortală de produs.

Vezi întâi care sunt toate metodele de a face bani din blogul tău și abia apoi gândește-te la layout, design și alte lucruri mărunte.

Am vorbit despre cum să găsești o nișă și am vorbit despre site-urile pe care trebuie să intri pentru a vedea cum să monetizezi (nu mai știu dacă era într-un articol sau poate în cartea Blogging de gherilă). Nu am link-urile la acele site-uri la îndemână însă îl știu pe cel mai important.

Cel mai bun site prin care tu poți afla în câteva secunde dacă o nișă se monetizează este…

Google.com

pam-pam!

Exact! Google este prietenul tău cel mai bun în a depista alte bloguri și a răspunde la o singură întrebare: ele cum fac bani?

Sigur, o singură căutare pe Google nu va fi îndeajuns. Trebuie să petreci câteva ore bune căutând bloguri din nișa ta și din nișele apropiate. Trebuie studiate cu atenție – nu blogurile ”de succes” au succes.

Din acel moment, nu rămâne decât să îi ajungi (făcând lucruri similare cu ale lor) iar apoi să îi întreci (inovând și încercând lucruri noi).

Succes!

Despre Ovidiu

7 comentarii

 1. Tot ce este expus mai sus pare corect.Pachetul prezentat pe unul din bloguri,poate fi cumparat de la o adresa din Bucuresti?Am incercat sa intru pe acel site seara asta,si antivirusul a blocat intrarea considerindu-l nesigur.

 2. salut. o intrebare. de ce asa de putine like-uri si un singur comentariu, si nici acela la obiect?

  • Pentru ca nu prea am timp sa ma ocup de site; dar chiar si asa, se fac comenzi. Monetizarea poate incepe chiar daca traficul nu este foarte mare.

 3. OMULE EU FAC MAI MULT DE 40 DE LEI PE LUNA DIN 5000 DE UNICI
  DAR NU IMI ESTE DE AJUNS , DE ACEEA INCERC SA FAC UN SITE IN EN PT CA PLATA PE CLICK INCEPE DE LA MIN 0.5 EURO

 4. ca inventator inrait,
  adica de cand ma stiu,
  am urmarit sa fac lucrurile altfel decat de obicei.
  Si de obicei am izbutit.
  Dar cu blogul despre inventii am o mare problema.
  Cum e un blog obisnuit de inventii?
  Inca n-am aflat.