Cum să te folosești de research-ul făcut de concurența

sondajeDeși internetul abundă de informație și conținut, găsești, uneori, câteva pagini ce te vor face să înțelegi mult mai bine nișa ta. Asta mi s-a întâmplat mie acum câteva minute și – evident – m-am zorit să-ți scriu și ție.

Așadar…

Care este una din cele mai bune metode de a afla ce vor cititorii tăi?

Te las un moment să te gândești.

Să te uiți la ce comentarii îți lasă la articole? Da… și asta.

Să le trimiți un newsletter să îi întrebi? Sigur, o altă metodă bună.

Dar mai este una: să faci un sondaj de opinie.

Nimic ieșit din comun până aici… dar dacă ți-aș spune că există unele bloguri unde poți găsi aceste sondaje gata făcute, cu variante de răspuns și – ține-te bine – cu răspunsurile deja date?

A fost cazul meu acum câteva minute când am dat, în sidebar-ul unui blog, de un asemenea sondaj. Nu a trebuit decât să selectez opțiunea ”view results” pentru a vedea care din variante a primit cele mai multe răspunsuri.

Sigur, nu pot să îți arăt acea pagină. În fond, tu ești în alte nișe decât mine. Dar pot să îți atrag atenția să fii pe fază pe aceste sondaje făcute de concurență, pentru că te vor scuti de un efort.

Poți, evident, să îți faci și tu propriile sondaje, dar acest gen de informație, dacă îl găsești, te va ajuta enorm în a-ți înțelege mai bine piața.

Unde găsești sondajele gata completate?

Nu pot să îți dau un răspuns, trebuie să le cauți. Cel mai adesea, le vei găsi în sidebar-ul site-urilor concurente. Alteori, ele sunt făcut publice prin e-mail, motiv pentru care îți recomand să fii abonat la toate newsletter-ele ce țin de nișa ta pentru a afla acest gen de noutăți.

Fii cu ochii în patru atât la sondaje cât și la orice alt gen de informație ce te poate ajuta să scrii articole mai bune pe blog.

Despre Ovidiu