Câteva statistici din 2013 de care ar trebui să ții cont în 2014

statistici de marketing

Dacă ai curiozitatea să citești blog-uri de marketing din afară, probabil ești puțin confuz de cantitatea de informație care, fie vorba între noi, nu este toată de calitate. Deși nu am recomandat alte surse de marketing până acum (cu excepția celor 5 marketeri pe care pe care i-am enumerat cu ceva vreme în urmă), următorul blog merită citit.

Unul dintre blog-urile pe care vei găsi articole cu adevărat complexe este cel de la AdBlade. AdBlade este una din cele mai mari rețele de promovare din lume, unde, pentru anumite sume, poți cumpăra trafic pe alte site-uri.

”Răsfoind” articolele lor, am dat de unul ce conținea câteva statistici interesante din 2013, pe care trebuie neapărat să ți le spun și ție.

Statistica #1

Social media aduce companiilor de două ori mai mulți clienți decât e-mailul, campaniile de tip PPC (pay-per-click). Personal nu sunt convins deloc de faptul că social media e mai tare decât e-mailul, însă e posibil ca acest trend să existe doar pe piața din state, nu și la noi.

Statistica #2

Americanii au pierdut 27% din timpul lor pe site-urile de socializare.

Statistica #3

78% din utilizatorii de Internet la nivel global caută detalii despre un produs înainte de a-l cumpăra online. De aceea e bine să oferi cât mai multe detalii despre produsul pe care vrei să îl vinzi (fie că e al tău, fie că ești afiliat).

Statistica #4

Tinerii între 12 și 17 ani nu mai folosesc e-mailul așa de mult. Ei preferă aplicații precum Snapchat sau SMS.

Statistica #5

46% din utilizatorii de Internet au folosit în 2013 social media pentru a căuta mai multe informații despre un produs.

La final

Deși aceste statistici favorizează social media, morala este că nu trebuie să ne concentrăm doar pe canalele tradiționale de marketing. Cu cât mai multe cu-atât mai bine. Important este să fii cu ochii pe toate pentru a vedea care din ele merg cel mai bine, pentru că acest lucru poate fi diferit de la nișă la nișă.

Despre Ovidiu