jurnal de blog

[jurnal de blog] Episodul al 6-lea: primii bani (plus o surpriză neașteptată)

Dacă nu ești la curent cu acest jurnal, el arată călătoria mea cu un blog făcut de la zero, într-o nișă pe care nu o dezvălui și pe care vreau să-l duc de la 0 la 5000 de dolari pe lună în profit impozabil.

Deadline: cât mai repede posibil (dar minim 1 an și jumătate)

Poți vedea progresul aici: http://www.banidinbloguri.com/blog/index.php/jurnal-de-blog

Proiectul începe să crească. Spun proiect pentru că este vorba nu de un simplu blog ci și de un al doilea site unde avem propriul nostru produs informațional iar a doua lansare de produs e aproape gata. În plus, cumpărăm și trafic prin care ne mărim lista de abonați, așadar nu facem ”doar blogging”.

Pe scurt, iată ce s-a mai întâmplat între timp…

 • am ajuns pe 1.500.000 pe Alexa
 • avem aproape 50 de articole publicate
 • avem 3 liste de abonați , în total vreo 1.500 de mailuri
 • am cumpărat trafic pe vreo 15 site-uri până acum, doar unul este profitabil (dar le va compensa pe celelalte în curând)
 • am scris articole pe vreo 40 de site-uri partenere (pe unele scriem regulat, o dată la 3-4 săptămâni)
 • avem reclamă pe 2 posturi de radio de Internet din nișa respectivă
 • urmează să mi se publice primul articol într-o revistă tipărită din nișă (surpriza de care vorbeam în titlu) ce va apărea luna viitoare în S.U.A.

Iar banii încep să intre. Deși am investit doar vreo câteva mii de dolari pe lună (și mai avem puțin de recuperat până să ajungem pe zero) profitul nostru este undeva la 600 – 800 de dolari pe lună. Din el, exceptând cheltuielile lunare, cumpărăm trafic în valoare de 100 de dolari pe lună.

Desigur, vom testa și alte site-uri precum și alte rețele de trafic, din care majoritatea nu vor merge, astfel că dacă n-am face asta, ne uităm la un 5-600 de dolari pe lună din această nișă după aproape 5 luni  de activitate. Sigur că în realitate, costurile vor crește prin prisma lucrurilor mai avansate pe care le facem însă toată această infrastructură ne scoate deja în evidență și ne propulsează pentru a deveni top guys in the industry.

Banii ne vin din:

 • promovarea de produse de pe ClickBank prin afiliere (cam 95%)
 • promovarea de produse pe Amazon, tot prin afiliere (10%)
 • promovarea produsului informațional propriu pe care îl avem (5%)

Lucrurile încep să se miște, ne apropiem deja de a doua lansare de produs iar obiectivul de 5000 de dolari pe lună devine realizabil, trebuie doar să scalăm și să creștem prin lansarea de noi produse, testarea de surse de trafic plătite noi, angajarea de writeri. Avem deja 3 pe care vrem să îi testăm și, dacă vor confirma, vom putea scrie minim 5 articole pe săptămână (target-ul nostru fiind  de 5 articole pe zi).

Dacă încă nu crezi că marketingul pe Internet nu merge, te invit să urmărești această prezentare pe care am făcut-o pentru tine și vei înțelege mai bine cum se fac banii pe Internet din blogging și produse informaționale.

Despre Ovidiu

2 comentarii

 1. Salut! Nu ai mai scris de ceva timp, peste 3 luni, la articolele referitoare la experienta pe care ai avut-o cu noul blog. Cum merge treaba, sunt curios.

  • Salut,

   Merge bine insa nu voi mai scrie despre asta pentru ca nu vreau sa-mi creez un public care sa incerce sa-mi gaseasca blogul. Oricum, articolele de pana acum precum si cartile pe care le-am scris detaliaza tot ce e necesar pentru a face un blog de succes.