jurnal de blog

[jurnal de blog] Episodul al 4-lea: următoarele articole, research-ul competiției și contactarea acesteia

jurnal

Dacă nu ești la curent cu acest jurnal, el arată călătoria mea cu un blog făcut de la zero, într-o nișă pe care nu o dezvălui și pe care vreau să-l duc de la 0 la 5000 de dolari pe lună în profit impozabil.

Deadline: cât mai repede posibil (dar minim 1 an și jumătate)

Poți vedea progresul aici: http://www.banidinbloguri.com/blog/index.php/jurnal-de-blog

Lucrurile încep să meargă…

Voi posta update-uri mai rar pentru că de-colo încolo, lucrurile pe care le voi face sunt cam aceleași. Vor fi din ce în ce mai puține lucruri ”noi” de făcut.

E ca în arte marțiale: ca să devii maestru, trebuie să faci aceleași mișcări din nou și din nou, până îți intră în reflex.

Iar mișcările pentru a face un blog profitabil sunt:

– scris de articole de calitate ridicată

– contactarea de parteneri pentru guest post-uri și schimburi de link-uri

– optimizarea blogului pentru profit maxim

– construirea unui newsletter care să aibă cât mai multe follow-upuri (care se adaugă pe parcurs)

Iată ce am făcut în ultimele câteva săptămâni…

– Am adunat deja vreo 10 articole de calitate ridicată (minim 1000 de cuvinte fiecare, media fiind la 1200). E important să le fac așa pentru că voi atrage link-uri de la alte site-uri. În plus, cu cât mai mai mult conținut, cu-atât voi atrage trafic organic (din motoarele de căutare) pentru tot soiul de căutări.

– Am pus la fiecare articol o poză customizată în Photoshop: titlul + o poză interesantă în spate. Asta pe lângă titlul articolului care apare și el pe pagină. Motivul: articolele care încep cu câte o poză mare atrag mai multe click-uri, like-uri etc. După cum observi, articolele de pe Bani din bloguri nu au decât câte o poză simplă și e ok și așa. Motivul pentru care o fac dincolo este că vreau să iasă cât mai bine, știind că posibilitățile de monetizare sunt excelente. Nișa aleasă de mine e cu siguranță una în care voi activa pentru următorii 10+ ani.

– Am mai instalat un plugin de arhivare pentru a putea naviga cu ușurință la articolele mai vechi. Plugin-ul folosit este acesta.

Am adăugat și mai multe cuvinte cheie în lista pe care am început-o. De fiecare dată când scriu un articol nou, mă uit cu Google Keyword Planner să văd care este formularea pe care o caută cel mai des lumea și care să fie apropiată de subiectul ales de mine.

Atenție! Dacă nu există căutări multe, s-ar putea ca subiectul să nu fie de interes dar există și excepții. Spre exemplu, seria aceasta de articole se concentrează în jurul sintagmei ”jurnal de blog”. Google spune că nu este nici măcar un suflet care să caute așa ceva pe Google și, cu toate astea, seria de articole este un real succes și plină de învățăminte.

Așadar, depinde de la caz la caz dacă are sens să scrii un articol pe o anumită idee sau nu.

– Am făcut niște pagini de opt-in pentru care am început să cumpăr trafic. Facebook a fost dezamăgitor, am ieșit la 1,6 lei per click (adică per vizitator adus la mine pe site) dar NIMENI nu s-a abonat. Lucru surprinzător pentru că, pe celelalte site-uri pe care testez, rata de abonare este între 10% și chiar 46% !

Singura mea problemă cu acel site unde am optin rate de peste 40% e că nu are destul trafic, altfel l-aș cumpăra pe tot… 🙂

– Am consolidate 2 newslettere, în sensul că am conceput o secvență de 4-5 mailuri la fiecare. Mailurile sunt legate, au sens și oferă atât conținut cât și promoții la produse tematice. Fiecare newsletter promovează alte produse, în funcție de PDF-ul gratuit pentru care vizitatorii au optat inițial.

Am pus și pe blog 2 widget-uri de opt-in. În momentul în care va veni traficul, lumea va începe să se aboneze al ele, fiecare în funcție de interes.

– Am pus și un pop-up pe site pe care l-am scos rapid, însă. Mi-am dat seama că potențialii mei parteneri nu vor fi plăcut impresionați de el și s-ar putea să nu mă bage în seamă. Neavând trafic organic, am decis să activez acel pop-up abia în momentul în care voi avea vreo 2-300 pe zi. Opt-in form-urile din sidebar rămân active pentru că nu strică deloc experiența de utilizare.

(De asemenea, mi-am salvat codul acelor formulare într-un fișier separat, ca și back-up. Ca regulă, e bine să salvezi tot ce pui prin widget-uri. În caz de ceva.)

– Am început o foaie de Excel (mai degrabă de Google Docs) unde îmi salvez produse fizice de pe Amazon. Fiind înscris de ceva vreme în programul lor de afiliere, îmi va fi foarte ușor să le promovez laolaltă cu produsele informaționale de pe ClickBank. Un lucru e clar: am foarte multe produse pe care le pot promova.

– Mi-am făcut cont de Twitter și am început să adaug follow-eri. Nu mulți, ci 10-20 pe zi. Surprinzător, mulți din ei mi-au dat follow-back iar câțiva chiar au intrat în vorbă cu mine. Am deja 23 de follow-eri.

Tehnica pe care folosesc pentru a adăuga follow-eri pe Twitter este să îi caut top dogs din nișa mea, să accesez lista de oameni care le-au dat follow și să le dau eu follow lor. În general mă axez pe persoane dar adaug și business-uri dacă văd că sunt apropiate sau complementare cu a mea. Nu se știe niciodată de unde sare iepurele.

Ca o paranteză, Twitter-ul merge excelent în SUA; poate chiar mai bine decât Facebook-ul.

– Am început să contactez, în sfârșit, site-uri pentru parteneriate. Nu am un mail predefinit pe care să îl trimit. Prefer să-mi măresc șansele de răspuns analizând fiecare site și scriindu-i fiecăruia în funcție de ce vreau de la el. La unii vreau link exchange, la alții doar guest post, la alții guest post + să se afilieze la produsul meu etc.

Statisticile până în momentul de față sunt următoarele:

– am trimis 31 de mailuri de obținere de link
– am primit un singur refuz
– am făcut link exchange cu un site cu PR 0 dar Alexa 365,000
– sunt în tratative să scriu articole pe termen nelimitat cu un top player din nișă (are PR 4 și Alexa 22,000)
– un site care practic e un fel de agregator de știri din nișă a adăugat deja un articol cu mine (deci am link). Are PR 4 și Alexa 1,700,000
– și mai am încă 3 site-uri care au fost de acord să le trimite articole, lucru pe care l-am și făcut. Acum aștept să le publice.

Cam asta a fost. E clar că roțile încep să se învârtă. Mai e mult până la profit dar nu am nicio problemă să muncesc acum mai mult pentru că știu că recompensa va fi una substanțială. Mă simt ca Bonnie și Clyde pentru că am intrat în această nișă val-vârtej și deja fac mici valuri. Ok, poate doar ca Clyde deocamdată dar, în momentul în care o să mi-o permit, cu siguranță o să angajez o Bonnie de pe elance.com să mă ajute să scriem articole. 🙂

Despre Ovidiu