[jurnal de blog] Episodul 1: start!

jurnal

Un nou episod începe pentru mine în seara asta. Am cumpărat un domeniu nou pentru a intra într-o nișă nouă. Pe engleză.

Vreau să-ți arăt că se poate să faci bani din blogging cu produse proprii și vreau să vezi pas cu pas evoluția.

Atenție! Nișa și domeniul nu vor fi dezvăluite dar vei fi pus la curent cu toate noutățile legate de ce fac, cum fac și de cum crește blogul în paginile de căutare.

Ce zici, îi dăm drumul? 🙂

Perfect!

Hai să vedem ce-avem până acum…

1. Am luat numele de domeniu de pe NameCheap.com. E site-ul pe care îl folosesc pentru a cumpăra domenii.

2. Hosting am deja, am creat un cont și un folder nou pe server și am configurat DNS-ul. Aștept să se propage astfel că, în momentul de față nu pot accesa blogul.

3. Chiar și-așa, am reușit să instalez wordpress-ul. M-am logat în cPanel și am folosit un script de instalare integrat care se numește Softaculous. A făcut totul pentru mine și am instalat blogul în rădăcina site-ului. Am putut face asta pentru că softul nu are nevoie de numele de domeniu, lucrează direct cu IP-ul serverului.

4. Am făcut în prealabil o listă de cuvinte cheie cu Google Adwords Keyword Suggestion Tool. Am ales unul din ele pentru a-l pune în titlul blogului. Acesta va apărea în pagina de titlu a homepage-ului care va fi optimizată pentru el.

Lista blurată arată cam așa:

cautare-cuvinte-cheie

Dacă te uiți în partea de jos, observi că am mai multe sheeturi. Tot analizând concurența, am început să adaug bloguri și forumuri cu care voi intra în contact la un moment dat pentru a obține link-uri.

Sheet-ul ”PAD buddies” conține blogurile pentru guest posting sau link exchange iar ultimul sheet se numește ”possible advertisers” și adaug acolo alte site-uri care eu cred că ar putea să-și facă reclamă la mine pe blog. Dacă-i voi contacta sau nu, voi vedea.

5. Strategia de monetizare

Nișa e foarte bună, puțină lume știe de ea și monetizează. Lucrez la un produs digital pe care-l voi vinde prin intermediul ClickBank.com. Va conține un curs și vreo 5-6 bonusuri, 3 upsell-uri (adică produse adiționale care vor fi oferite ca și upgrade la cursul principal) precum și un produs de membership.

Membership-ul e foarte ușor de implementat pe ClickBank. Sistemul le debitează periodic cardul fără ca ei să mai facă ceva, eu primesc notificare în PHP și le trimit pe mail un PDF corespunzător acelei taxări. Nu o să intru prea mult în detaliile creării de produs, vreau să ne concentrăm pe blog.

Sigur, produsul meu, fiind la început, va avea rată de conversie mică. Frumusețea unul blog este, oricum, aceea că poți promova mai multe produse pe el. Și produse făcute de alții sunt destul de multe, care mai de care cu comisioane atractive de 50, 60% și chiar 75%.

În plus, pot să promovez produse FIZICE de pe Amazon.com. Așadar, pe parte de monetizare sunt 100% sigur că am peste 10 produse digitale de promovat precum și sute sau chiar mii de produse fizice de pe Amazon.

Această nișă este focusul meu în momentul de față și lucrez de câteva luni bune la ea. Timpul se duce în crearea produselor pe care am decis să le creez singur pentru a economisi bani. Trebuie făcute produse, trebuie făcute scrisori de vânzare video, design la site și-așa mai departe. În total am în jur de 150.000 de cuvinte. Asta înseamnă 400 de pagini A4 sau peste 500 de pagini B5 (adică format standard de carte). Multă muncă dar sunt pe final și chiar nu mă pot opri din scris. 🙂

Buun, revenind la blog. Pe lângă lansarea de produs pe care am s-o am, mai trebuie făcute vreo 3 variante de scrisori de vânzare. Acestea trebuie scrise întâi text, apoi făcut video-powerpoint, adică text pe ecran cu voce. Deoarece nu am accent englezesc, voi angaja un actor să vorbească pentru mine.

Fiecare variantă de scrisoare de vânzare va avea peste 5000 de cuvinte dar toate vor avea a doua jumătate în comun. Lucrez la ele de zor pentru că este foarte mult research e făcut. Fiecare cuvințel contează și, din moment ce mă adresez publicului american, trebuie să trec peste faptul că nu sunt vorbitor native de engleză și să bibiliesc fiecare frază.

(Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să faci ca mine. Te poți concentra pe blog și poți promova doar produse prin afiliere, fără să-ți mai faci propriul produs. Există afiliați pe ClickBank care fac mii de dolari pe zi.)

Așadar, la site-ul de produs am avut de scris ebook-urile, de făcut coperți 2 și 3d la fiecare, de făcut design la pagina de vânzare. Mai am de făcut scrisori de vânzare pentru fiecare din cele 3 upsell-uri (deci 9 în total). Sales letter-ele pentru upsell-uri sunt mai scurte (1000 de cuvinte) și doar text, deci îmi va fi mult mai ușor.

Între timp am făcut un alt spreadsheet în care mi-am notat ce alte produse voi lansa după. Am vreo câteva zeci de idei, urmând ca fiecare din ele să o transform fie într-un ebook ce va avea propria sa scrisoare de vânzare video, fie într-un upsell (ce va avea scrisoare de vânzare text), fie într-un bonus.

Pasul următor

La blog voi lucra doar când am timp și chef. Prioritare sunt acum scrisorile de vânzare. Trebuie să mă prezint impecabil. Apoi trebuie să caut actor pentru voiceover și să pun site-ul live pentru a fi aprobat de ClickBank. Ei aprobă toate produsele înainte de a accepta plăți pentru ele.

Te voi ține la curent!

Despre Ovidiu

3 comentarii

  1. Sincer, Ovidiule, nu stiu ce domeniu spui tu ca ai cumparat, dar din punctul meu de vedere.. ori nu ai cumparat nici un domeniu si acest articol este despre “nimic”, ori ai alt cont de hosting si nu il gazduiesti aici. Oricum, eu as fi curios daca chiar faci banii astia. Am lucrat si eu cu ClickBank, si de pe la noi 2parale sau profitshare.. dar tot n-am ajuns la 5000 de $ pe luna.

  2. Chiar e necesar să încerci să-l cauți? Te rog nu uita că fac acest jurnal gratis, accesibil oricui.

  3. Salut! Chiar astăzi mi-am cumpărat primul domeniu. Voiam să îţi mulţumesc pentru munca pe care o depui. Pe mine unul m-au ajutat unele dintre articolele tale. Îţi doresc o minte limpede şi liniştită în continuare.