final de an

Update la final de 2015

N-am mai scris de ceva vreme pe site și probabil știi de ce: am fost prins cu noul proiect care începe să crească și, evident, să facă bani.

Am renunțat la jurnalul de blog pentru că nu vreau să dau prea multe indicii despre nișă… e super secretă și nu vreau concurență… 🙂 DAR…

Îți sunt dator cu câteva detalii în mare despre ce am mai pus la cale și ce am învățat în 2015.

1. Proiectul început acum un an începe să crească, face undeva la 2000 – 2500 de dolari pe lună în încasări DAR re-investim toți banii în diverse lucruri:

  • trafic plătit (n-a mers prea bine, am avut o singură sursă de trafic care mergea bine, am fost nevoiți să o oprim pentru că stimabilii webmasteri s-au decis să pună ei un banner exact peste bannerul meu din sidebar – e mai complicat de explicat dar esențialul e că m-au alungat de-acolo)
  • writeri de articole (avem 6 freelanceri care scriu pe blog, am testat vreo 20 până acum)
  • pe voiceover artists pentru produsele informaționale pe care le lansăm, unde avem nevoie de un american nativ să ne citească scrisorile de vânzare

2. Am cumpărat recent un al doilea blog în aceeași nișă pentru suma de 10.000 de dolari (plus vreo 250 comisioane). Sunt încântat de achiziție, celelalte oferte pe care le-am primit erau între 25.000 și 100.000 de dolari și, cum n-aveam de gând să mă împrumut la bancă, am ales varianta evidentă.

Vom scrie articole și pe acest al doilea site, s-ar putea să avem nevoie de și mai mulți oameni.

3. Aici pe blog, deși nu am făcut niciun anunț, am făcut un update la câteva produse. Mai exact, am lansat ”în secret” Marketing afiliat 2.0 și Avalanșa de trafic 2.0. Pe paginile de prezentare nu apare nimic care să sugereze acest lucru dar cărțile sunt mai groase și au foarte multe îmbunătățiri.

 

Lecții în 2015:

  • Focusul e totul. Stai concentrat pe o singură nișă pănă când îți aduce un venit mulțumitor.
  • Evită să lucrezi la mai multe site-uri deodată (decât dacă știi foarte bine ce faci).
  • Traficul pe blog vine mai greu dar e crucial să nu renunți. La un moment dat, va veni cu carul.
  • Există și alte surse de trafic în afară de Google. Important este să fii peste tot, să scrii conținut pe cât mai multe site-uri.
  • Conținutul și o temă mișto (plătită) sunt cruciale pentru orice blog, asta dacă vrei backlink-uri.
  • Scrie articole de minim 1500 de cuvinte ca să te poziționezi ca o autoritate în nișa ta.

 

Dacă ești ca mine, cu siguranță că te folosești de ultimele zile ale anului să faci o sumedenie de planificări pentru anul următor. Sper că îl începi în forță, exact așa cum o să fac și eu… iar dacă ai nevoie de motivație, îți recomand o cărticică scrisă tot de mine care se numește Șutul în fund și care te va ajuta să lași toate prostiile care te țin în loc și să te focusezi pe blog.

Cam asta am făcut eu anul acesta: m-am concentrat pe un singur blog până a ieșit din el ceva extrem de promițător, iar focusul a fost atât de mare încât nici pe Bani din bloguri n-am mai scris. Am prins un focus fantastic și asta îți doresc și ție în 2016.

La mulți ani!

Despre Ovidiu