Greşeli fatale pe care (poate) le faci când scrii pe blog

blogger suparat

Se pare că în ultima vreme există un trend în curs de dezvoltare. Unii oameni au început să întoarcă toată arena „sfaturilor despre cum să scrii pe blog” cu capul în jos şi în loc să se concentreze pe ceea ce trebuie să faci pentru a fi un blogger eficient, toată lumea îţi spunea ceea ce nu trebuie să faci.

O fi aceasta o modalitate mai bună de a face cunoscute anumite puncte? Bine, intru şi eu în joc şi îţi prezint lista mea „top 5” de greşeli fatale pe care oamenii le fac.

Titlurile foarte puţin convingătoare ucid şi cele mai solide postări şi reprezintă una dintre cele mai mari nenorociri ale blogosferei. Există totuşi un remediu, dar trebuie să acţionezi foarte repede. Dacă nu pentru tine….nu ai face-o pentru copii?

1. Nu ai un mecanism prin care să iei datele de contact ale vizitatorilor

Nu pot să etichetez această greșeală decât ca fiind extrem de gravă. Depui atât de multă muncă pentru ca toate celelalte detalii să iasă perfect, dar totuşi te bazezi pe oameni pentru a-şi aminti să revină pe blog? Aceasta este pur şi simplu auto-distrugere.

2. Speri să obţii un venit din blogul tău şi totuşi continui să scrii despre viaţa ta personală, câinele tău sau modificările recente din casa

Îmi vine să râd cum unii bloggeri fac această greșeală. Într-adevăr, marii bloggeri de pe la noi se axează pe evenimente mondene, întâlniri ale bloggerilor și, unii din ei, pe înjurături. Însă bloggingul de nișă e complet diferit și îți poate aduce o grămadă de bani.

Nu scrie despre ce ai mâncat de dimineață pentru că nu vei face decât să plictisești cititorii. După cum vorbim în detaliu în Modulul 6 al Blogging de gherilă, trebuie să înveți să transformi vizitatorii în bani.

3. Te gândeşti să scrii un articol foarte bun, numai ca să ajungi să îi pui un titlu în grabă pe care mai mult ca şi sigur nu îl va citi nimeni

Titlul e foarte important. E ceea ce face vizitatoul să citească ce ai scris sau să închidă pagina. Nu trece peste acest detaliu important.

4. Faci cu blogul tău acelaşi lucru pe care îl fac şi ceilalţi prezenţi în nişa ta

Opreşte-te, renunţă şi ieşi cât mai repede din modul „şi eu”. Trebuie să postezi ceva nou şi unic ACUM, înainte să ajungi pe mască de oxigen pentru bloguri din cauza că îţi lipseste o baza de cititori viabili. Ieși în evidență învățând să scrii conținut de calitate.

5. Scrii pentru motoare de căutare în locul să scrii pentru cititori

Blogul tău suferă de robotism, o afecţiune caracterizată de plictiseală, un conţinut plin de cuvinte cheie care servesc să umple golurile prezente între reclamele AdSense. Dacă îţi doreşti cu adevărat să vinzi ceva, trebuie să acorzi atenţie urgentă acestui aspect.

Algoritmul de la Google se modernizează pe zi ce trece. Au apus zilele în care o pagină în care se repetă de 10 ori cuvântul cheie ajunge pe prima poziție. Google acum măsoară cât timp petrec oamenii pe acea pagină, deci e important să ai conținut de super-calitate.

Despre Ovidiu

2 comentarii

  1. La “Modulul 6 al Blogging de gherilă” nu apare nimic, decat o eroare!

  2. Am reparat link-ul, multumesc.