De ce bloggingul este singura afacere pe bani puţini care mai merge

blogging

Bloggingul este un fel de pasiune şi are legătură cu sentimente, experienţă. Crearea unui blog e jocă de copil dacă folosești o platformă gratuită.

Un principal avantaj al blogurilor este că poţi să munceşti de acasă fără a face investiţii, iar faptul că nu trebuie să învesteşti în camera de muncă de acasă este o modalitate excelentă de a începe o afacere.

Pentru început poţi să îţi creezi un blog folosind Blogger.com, tot ce trebuie să faci este să îţi creezi un cont şi să începi să scrii despre subiectele care te interesează. Ai grijă să fie un subiect care te interesează şi pe baza căruia poţi să scrii foarte mult, ideal cel puțin 3 articole pe săptămână.

Atentie!

Există varianta să folosești acel domeniu gratuit și există varianta să plătești pentru un nume de domeniu. Îți recomand cu căldură a doua variantă, dacă vrei să faci cu adevărat bani din blog.

Dacă vrei să îți vinzi propriul produs, vei genera mult mai multă încredere dacă vizitatorul va vedea sus www.blogulmeu.ro decât www.blogulmeu.blogger.com

Următorul pas este să aduci vizitatori. Intră pe alte bloguri şi forumuri şi alătură-te conversaţiilor care sunt în curs de desfăşurare acolo şi lasă în interiorul semnăturii linkuri către blogul tău. Asigură-te că ceea ce postezi este interesant şi de util astfel încât oamenii să fie impresionaţi şi să te privească ca pe o sursă bună de informare.

Începe să scrii articole şi trimite-le către directoare mari de traffic pentru ca oamenii să ajungă să te cunoască şi să fie interesaţi de ceea ce faci. Astfel de directoare includ www.EZineArticles.com și http://www.GoArticles.com . În acestea două nu te costă nimic să adaugi conținut.

Însă eu sunt de părere că eşti pregătit să câştigi mai mult decât atât. De aceea te sfătuiesc să îţi creezi cont pe Google AdSense (există un link de pe contul tău de blogger) şi adaugă un bloc sau două de anunţuri. În momentul în care vizitatorii vor da click pe acele reclame, tu vei face bani.

De asemenea este bine să te înscrii şi pe site-uri afiliate şi să discuţi despre produsele disponibile la tine pe blog, lăsând linkuri pentru ca acele produse să poate fi viziualizate. Atunci când cititorii tăi cumpără ceva, tu câştigi un comision!

Dacă vrei sau ai un blog în limba engleză, du-te pe www.ClickBank.com și fă-ți un cont de afiliat. Ai ocazia să promovezi mii de produse pe blogul tău, iar tot procesul e super-simplu.

ClickBank-ul plătește în România doar prin cec bancar, dar asta nu înseamnă decât că banii vor intra mai târziu în contul tău și că plătești comisioane bancare mai mari.

În al treilea rând te poţi înscrie pe anumite site-uri care te plătesc pentru a posta ceva la tine pe blog şi astfel vei începe să postezi anunţuri şi reclame sponsorizate şi vei câştiga bani direct din astea.

Această ultimă metodă nu este prea populară în România însă se folosește foarte des pe site-urile în limba engleză. Poți câștiga chiar și 50 de dolari pentru un singur articol publicat la tine pe blog!

Să te întreb ceva important: cam cât crezi că te costă să faci cele de mai sus? Financiar mă refer, nu din punct de vedere al timpului. Să facem un mic calcul:

Cheltuieli în primul an de blogging:

Domeniu .com: 10$ pe an
Hosting: 120$ pe an
Design: 200$-300$ (aici intră designul la blog și la bannerele publicitare)
Programator: 200$-300$

Și asta dacă nu ești persoană tehnică. Dacă ești programator, spre exemplu (cum sunt și eu), vei face totul aproape gratis!

În orice caz, cu $1000 de dolari și muncă moderată și continuă, poți avea un blog de succes.

Trebuie doar să ai răbdare, un plan de acțiune și mai ales, să nu renunţi.

Despre Ovidiu

2 comentarii

  1. o porcarie..nu mai stiti din ce p mea sa scoateti un ban:)

    • Si daca ti-as spune ca STIU n metode de a face bani pe Internet, si ca marea lor majoritate sunt enumerate pe gratis pe acest site? Ti le zic sau te las pe tine sa le cauti?