Blogging de plăcere sau blogging pentru bani?

fara bani in buzunar

Încep să mă satur. Prea mulți bloggeri scriu fără să aibă o viziune clară cu blogul lor. Le-a intrat în cap faptul că dacă sunt ei înșiși, în timp, vor acumula sute de mii de cititori și vor cunoaște culmile succesului.

Poftim??

Sunt aproape 100 000 de bloguri românești.O sută de mii. Pe majoritatea din ele, fiecare își scrie părerile și ideile crețe despre viață. De ce ar mai fi nevoie și de al tău?

Bun venit în lumea blogurilor de nișă.

În momentul în care începi un blog de nișă, nu scrii din plăcere ci din pasiune pentru subiect și pentru a monetiza. Gata cu articole intitulate ”Ce-am mâncat de dimineață.” sau ”Hai să salvăm lumea de la foamete.” E momentul să scrii ceea ce se CERE.

Când scrii despre ceea ce se cere, devine irelevant dacă acel subiect îți place sau nu. Ți-ai ales o nișă și trebuie să oferi conținut de maximă calitate. Deci nișa trebuie discutată la tine pe blog din toate punctele de vedere.

Cu alte cuvinte, ca să faci bani din blog trebuie să devii expert pe nișa ta. Să fii PERCEPUT ca expert. Trebuie să ai blogul pe care lumea intră în momentul în care caută un răspuns.

Crezi că cele 100 000 de bloguri românești sunt toate de nișă? Nici pe departe. Majoritatea sunt generalități, bloguri scrise de persoane care nu au prea mare legătură cu Internetul și au nevoie de un loc unde să își aștearnă gândurile.

Ce ai tu de făcut:

1. alege o nișă care te atrage
2. începe un blog cu domeniu înregistrat .ro, .com, .org sau.net
3. devino expert pe nișă și scrie regulat pe blog
4. creează-ți o comunitate

Știu că ultimii doi pași sunt dificili. Dar acei doi pași fac diferența între a face și a nu face bani din blog.

Oriunde se pot face bani și este concurență, poți să fii printre primii dacă te focusezi.. dacă faci mai bine și mai mult decât ceilalți.. și dacă muncești inteligent.

Dacă vrei cu adevărat să faci bani din bloguri îți recomand să îți găsești un hobby în afara calculatoarelor, apoi să îți petreci tot timpul la calculator lucrând.. lucrând la modul serios.. și banii vor veni.

Călătoritul, timp petrecut cu familia sau prietenii, sportul – toate acestea îți vor reîncărca bateriile și te vor ține departe de calculator în timpul tău liber.

La final

Întrebarea mea pentru tine este: la care dintre cei patru pași ești? Dacă ești doar la primul, îți recomand să citești cât mai mult. E mega-important să vezi ce a mers pe net, ce merge și ce nu.

Despre Ovidiu