Întrebare de la un cititor

intrebarePentru că unele întrebări se repetă, m-am decis să răspund la cele mai frecvente în câte un articol dedicat.

Motivele sunt două.

În primul rând, pentru că nu are sens să scriu de N ori același lucru. În al doilea rând, sunt sigur că multă lume și le pune, doar că nu ajunge să îmi și scrie pe mail.

Așadar, iată ce întrebare am primit recent:

Buna ziua.
Am găsit și eu site-ul dumneavoastră și ma pus pe gânduri ceea ce am citit,dar sincer am o anumită reținere în ceea ce privește câștigul..nu vreau să mă îmbogățesc ci doar să am un mic venit de undeva,dar și așa nu pot să am încredere 100% pentru că am văzut multa lume care a fost păcălită pe internet.
Chiar credeți că este ceva real și nu doriți ca toți ceilalți doar să vă vindeți produsul?
Și mai este o problema,eu nu mai locuiesc în Romania,dacă e,mai pot beneficia de aceste servicii?
Aștept răspunsul dumneavoastră.

Vă mulțumesc!

Răspunsul meu, punctat, mai jos:

1. Blogging-ul e perfect dacă vrei doar un venit decent. E foarte greu să ajungi la sume mari de unul singur. Pentru asta sunt multe lucruri pe care trebuie să le faci diferit.

2. Lumea e păcălită pe Internet în aceeași măsură în care este păcălită în viața reală. Totul ține de persoană, de cunoștințele pe care le are și de răbdarea sau nerăbdarea de a face bani.

3. Bineînțeles că vreau să îmi vând produsul și cred că banii din bloguri sunt ceva real. Motivul pentru care cred asta este acela că îi fac lună de lună, de ani de zile, și cunosc persoane care fac bani din blogurile lor.

4. Puteți să începeți un blog de oriunde din lume, nu asta e problema. Blogging-ul nu este un serviciu, cum l-ați denumit dumneavoastră, ci un canal de marketing pe care se pot promova diverse produse și servicii.

Trebuie să vedeți blogul ca pe o mică afacere iar nișa în care vă hotărâți să intrați este responsabilitatea dumneavoastră. Nu toate nișele sunt la fel, unele sunt bune iar altele mai puțin bune.

Despre Ovidiu