Oferă sursa către referințele pe care le citezi

[R]ecent am avut o mică revelație. Am scris un articol pe o anumită temă, apoi, la sfârșit, am pus o secțiune specială, numită ”Referințe”. Acolo am adăugat titlurile lucrărilor care mi-au inspirat acel articol, exact așa cum se adaugă în manualele școlare sau în cărțile de specialitate.

Am punctat cu 1 prima carte, la scris titlul și autorul. Am făcut la fel cu a 2-a carte, pe care am numerotat-o cu 2.

Dar am mai făcut un lucru… pe care doar Internetul ți-l permite: am pus pentru ambele cărți link de afiliat către Amazon. Astfel, dacă cineva este interesat de acele cărți, ajunge pe site-ul gigantului American și le poate comanda rapid.

Ce crezi că s-a întâmplat? Deși pe site-ul meu am mai multe link-uri de afiliat, pe care le și promovez destul de bine, cineva a intrat pe cele 2 link-uri de la referințe și a comandat ambele cărți! Au fost primele mele două vânzări pe Amazon, site care a început să mă intereseze în mod special în ultimul timp.

Explicația

Consider că adăugarea de link-uri către resurse în subsolul articolului este un lucru extrem de benefic. Lumea este obișnuită cu enumerarea de lucrări care au inspirat acea scriere, și, cel mai important, nu vor simți că încerci să le vinzi ceva.

Asta este o barieră de care treci foarte greu: să nu lași vizitatorul să se simtă că îi este vândut ceva. E un sentiment destul de neplăcut.

Știai că, de multe ori, link-urile text de orice fel, dacă sunt introduse în interiorul articolului, au rata de conversie mai mare decât unele bannere puse deasupra sau sub articol? Chiar dacă acestea sunt colorate și conțin mesajul corespunzător, un link plasat oportun în text va fi mai convingător și mai relevant pentru cititor.

Soluția

Adaugă citate către cărți de pe Amazon (sau alte produse) oriunde crezi de cuviință. Sigur, să încerci să promovezi link-ul spunând Hei, această carte este super tare, trebuie să o ai! este ok, dar e bine să fii puțin creativ când vine vorba de metodele de promovare ale produselor. Adaugă referințe scurte, la obiect, și fără tam-tam acolo unde crezi că este cazul, amestecându-le cu referințele la care faci reclamă pe față.

Succes!

Despre Ovidiu