Ce zici de un articol ”maraton”?

[A]m venit cu această denumire pe moment, după ce am scris chiar astăzi un asemenea articol. La sfârșit o să îți dau și link către el, însă, înainte de asta, vreau să îți explic puțin ce înseamnă un articol maraton.

Un articol maraton este, după cum îi sugerează numele, mai lung decât un articol obișnuit pe care l-ai scrie pe blog. Lungimea sa se învârte undeva la 1000 de cuvinte și, pe durata de viață a blogului, aceasta poate să crească.

Un articol maraton are un scop principal foarte bine definit: acela de a atrage cât mai mult trafic pe blog. Dacă alte articole le scrii și pentru actualii tăi cititori, articolul maraton îl scrii în primul rând pentru a aduce cititori noi (și cât mai mulți).

Cum funcționează

În primul rând, trebuie să găsești o temă de articol legată de nișa ta. Nici să nu te gândești să scrii pe blog despre ceva care nu are legătură cu el, doar pentru a aduce trafic.

Buun. Tema aleasă trebuie să aibă un anumit tipar. Articolul maraton se concentrează să aducă un serie de informații similare. Îl poți vedea ca pe o compilație.

Exemple:

Cele mai bune 15 bloguri despre dresaje de câini.

Top 20 ale celor mai controversate personalități românești.

Cu asemenea titluri, e lesne de înțeles de ce aceste articole ajung să se întindă ca și număr de cuvinte.

Când scrii un articol maraton, trebuie să iei fiecare item și să vorbești despre el, astfel încât articolul tău să fie mai bun decât oricare altul asemănător de pe Internet.

Acesta este secretul: fă o pagină mai bun decât a concurenței, promoveaz-o, iar Google îți va trimite grămezi de vizitatori.

Un lucru pe care eu îl fac și care ajută este să pun câte o poză deasupra fiecărui item. Spre exemplu, dacă scrii un articol despre cei mai bine îmbrăcați bărbați de anul acesta, e imperativ să pui câte o poză cu fiecare.

Prea multe bloguri au articole scrise parcă în grabă, fără nicio poză. Doar aruncând o privire pe acel articol îți dai seama că nu merită citit.

Și ca să îți dovedesc că este așa, vreau să arunci o privire peste un articol maraton scris de mine și să-mi zici sincer ce impresie ți-a făcut. Ți-au sugerat pozele că acel articol este de calitate ridicată?

Iată-l:

http://www.banidinbloguri.com/blog/index.php/afaceri/afaceri-pe-timp-de-criza

Despre Ovidiu