Câteva idei de conținut gratuit pentru cititorii tăi

pdf gratuitAvând un blog, suntem ceea ce se numește content marketeri. Adică marketeri de conținut. Însă, pe măsură ce scrii articole, lumea se obișnuiește să primească informație gratis, articol după articol, în același format și prin același canal. Cu cât dai mai mult, cu-atât ceea ce tu oferi își pierde din importanță.

Și-atunci trebuie să rupi monotonia, fie schimbând formatul, fie schimbând canalul. Oferindu-le informație gratuită sub alte forme decât cele cu care s-au obșinuit.

În cele ce urmează îți voi arăta cum să le dai conținut prin alte canale decât cel clasic (al blogului). Și, te asigur că vor rămâne atât de surprinși încât vor opta negreșit pentru informația ta plătită.

Oferă-le conținut exclusiv pentru abonați

Dacă vrei să-ți pui abonații la loc de cinste, fă conținut special pentru ei, care să nu fie accesibil restului lumii. Concret, poți scrie articole care să le distribui exclusiv pe e-mail și care să NU apară pe blogul principal.

Poți pune acolo informație, ponturi și secrete care sunt cu adevărat pentru cei pasionați, nu pentru oricine. Ceva ce îi va determina să se simtă speciali să rămână abonații tăi… și să înțeleagă că vor pierde sfaturi de calitate dacă se dezabonează.

Dar mai trebuie făcut ceva…

Trebuie să le SPUI că informația e exclusiv pe newsletter. Altfel nu vor ști niciodată. Pentru că nu vor intra pe blog să caute articolul, pentru ca mai apoi să se prindă că de fapt nu se găsește în mic text de atenționare la începutul e-mailului și adu-le la cunoștință. Poți chiar să pui între paranteze cuvântul (exclusiv) în subiectul mailului, pentru a mări open rate-ul.

Consultații gratuite

În funcție de nișă, te poți orienta să ajuți un număr restrâns de abonați cu coaching sau cu o critică detaliată ce ține de nișa ta. De exemplu, unul din articolele mele pe site-ul de fashion a fost acela că rugam cititorii să pună fiecare câte o poză cu ținuta lui, pentru ca eu și cititorii mai experimentați de pe forum să le dăm feedback.

Secțiunea de Pune o întrebare

Ai văzut-o și pe acest site, ai văzut-o și pe alte site-uri probabil. O pagină specială în care să răspunzi la întrebările legate de nișa ta va avea atât de mare succes încât vei observa cum ceilalți din nișă se vor lua după tine și își vor face și ei asemenea pagini.

Webinar-uri

Webinar-urile sunt un fel de conferințe în care tu și cititorii tăi vă întâlniți să discutați problemele aprinse aflate la ordinea zilei. Tu ești singurul care poate vorbi, toată lumea te va auzi iar ei îți vor putea pune întrebări prin intermediul unui chat box.

Există softuri specializate pentru webinaruri, cum ar fi GoToWebinar.

O aplicație

Știu că în acest articol vorbim strict de conținut și așa și este. Mă refer la o aplicație optimizată pentru mobil și/sau tabletă prin care aceștia pot vizualiza conținutul tău de oriunde. Interfața trebuie să fie minimă și costurile la fel.

Mai ai și alte idei? Pune-le într-un comentariu mai jos – sunt foarte curios cum anume îți surprinzi cititorii.

Despre Ovidiu