Îți plac caruselurile?

carusel

[N]u, nu vreau să discutăm despre un carusel adevărat. 🙂

Probabil termenul de carusel te derutează însă acesta este cuvântul folosit pentru unul dintre cele mai dinamice elemente de pe orice blog.

Un carusel nu este altceva decât un plugin care apare pe prima pagină a unui blog, cu scopul de a oferi într-o succesiune de poze, o selecţie a articolelor de pe blog.

Traducere: când intri pe site, îţi apar poze unele peste altele. Când dai click pe una, te duce la unul din articolele de pe site.

Surprinzător, caruselul este printre puţinele animaţii permise pe un blog, din punct de vedere al marketing-ului.

Animaţiile (complicate) de meniu, spre exemplu, sunt considerate copilăreşti şi îţi recomand să le eviţi. Chiar dacă arară bine,un meniu animat poate distrage atenţia cititorului de la conţinutul blogului.

De ce e bun un carusel, atunci? Pentru că ne permite să atragem atenţia asupra unui număr mai mare de articole, rând pe rând.

Dacă promovezi în carusel cele mai bune articole, un cititor care ajunge pentru prima oară pe site va fi ”sedus” de cele mai bune creații ale tale.

Iar dacă promovezi în carusel cele mai noi articole (presupunând că scrii des), un cititor va avea tot timpul acolo cea mai nouă informație.

Cum instalezi un carusel?

Ai practic 3 metode de a te bucura pe blog de propriul tău carusel.

1. Îți instalezi (tu sau un programator) un carusel gen jQuery cycle direct în temă.

2. Îți instalezi un plug-in de WordPress care să aibă un carusel deja instalat. Tema Hydrogenize pentru WordPress este un astfel de exemplu.

Caruselul nu e un element obligatoriu pe blog însă poate marca puncte serioase la profesionalism. Ți-l recomand, atâta timp cât îl faci să și arate bine.

Despre Ovidiu