Despre link-urile de afiliere din articole

link de afiliat

De multe ori, soluția pentru a mări substanțial venitul din blog este chiar în fața noastră, și nu necesită mai mult de 30 de minute pentru a o pune în aplicare. Una din aceste soluții este să presari în interiorul articolelor tale link-uri către produsele pe care vrei să le promovezi (fie prin afiliere, fie propriile produse).

Sigur, probabil ai pus deja link-uri în unele articole, acolo unde ți se părea că o asemenea promovare este extrem de relevantă dar… se poate și mai bine?

Cu siguranță că da. Trebuie doar să treci peste ”rușinea” sau ”jena” de la părea că vrei prea tare să faci bani. În fond, conținutul articolului îl oferi pe gratis, așa că, după ce îți citește conținutul pe care te-ai stresa ore în șir să îl scrii, nimeni nu are dreptul să se plângă că vrei să faci bani mulți.

În fond, cifrele vorbesc. Dacă vei avea curiozitatea să pui și tracking pe acele link-uri (adică niște variabile în plus care să îți arate care din ele îți generează vânzări), vei fi 100% sigur că sfatul de a adăuga mai multe link-uri promoționale îți va aduce mai mulți bani.

De ce?

Pentru că, în timp ce unul din vizitatori s-ar putea să fie iritat de un link în plus care îl îndeamnă să vadă o scrisoare de vânzare, altul va da click și va cumpăra. Iar nemulțumitul care… are el ce are cu vânzările… va veni pe blog din nou și din nou, pentru că știe că acolo găsește informație gratis și de calitate.

Și, dacă stăm bine să ne gândim, așa suntem și noi. Dacă pe o pagină a unui site oarecare se află ceva ce ne interesează în mod deosebit, suntem dispuși să închidem nenumărate bannere și ferestre de pop-up pentru a ajunge la ceea ce ne interesează. Sigur, poate îl înjurăm în gând pe acel webmaster, dar reacția negativă este rapid anulată de satisfacția pe care o avem atunci când obținem ceva ce căutăm.

Slujba ta, ca blogger profesionist de nișă, nu este să fii plăcut. Este să oferi valoare, și să transformi acea valoare în bani. Pentru că, cu acei bani, nu vei merge neapărat în vacanțe în Bora-Bora (deși nu te oprește nimeni). O parte din acei bani vor trebui reinvestiți pentru a face un blog mai mare, pentru a-ți mări echipa, pentru a lansa noi produse și multe, multe alte lucruri.

Mai arunc în luptă un ultim argument în favoarea link-urilor de tip text. Acestea au, de regulă un CTR (click-through-rate) și o rată de conversie mai mari decât bannerele imagine. Asta pentru că lumea evită să se uite la bannere dar, în schimb, tind să dea click pe link-urile care le apar în text. În fond, exact acolo se și concentrează.

OK, destul cu partea motivațională. Cu ”de ce”-ul.

Cum și unde inserăm acele link-uri pentru a mări profitul blogului?

Îți sugerez ca, înainte de toate, să te uiți la cele mai accesate pagini de pe site-ul tău. 80% din ele au trafic foarte puțin, așa că nu are sens să pierdem vremea adăugând link-uri peste tot. Alege-le pe cele care atrag zilnic cei mai mulți vizitatori. Vreo 7-8 articole, spre exemplu.

Acum…

Pentru a face acest proces cât mai ușor, hai să facem două liste. Una cu paginile pe care vrem să le monetizăm mai bine, alta cu link-urile de afiliere ale produselor pe care vrem să le promovăm.

Următorul pas este să luăm fiecare articol, apoi să ne uităm la lista de produse. Care din ele pot fi inserate direct ca link-uri peste frazele deja scrise? Apoi, care din ele ar putea fi ”forțate” în articol dacă ar fi să adăugăm câteva propoziții relevante la articol, un fel de scuză pentru a promova acele produse?

Dacă reușești să promovezi minim 3 produse în fiecare din cele 7-8 articole alese, în funcție de traficul pe care îl ai deja, s-ar putea să ai surpriza să observi o creștere semnificativă a venitului tău lunar.

Această strategie este cu-atât mai importantă dacă nu ai deja o listă de abonați și nici posibilitatea de a capta adresa de e-mail.

Ai făcut cele două liste? Spune-mi într-un comentariu, mai jos, dacă ai făcut tema de casă.

Despre Ovidiu