De ce bloggingul este o artă marţială

bruce lee[A]ceastă metaforă mi-a revenit în minte acum câteva zile, când m-am răstit la mine însumi:

„De ce trebuie să fac aceleaşi lucruri la nesfârșit la blogurile mele?”

Răspunsul tot eu mi l-am dat, câteva secunde mai târziu:

„Pentru că nu faci tot timpul taskurile care îţi plac, ci cele care merg.”

Şi aşa mi-am adus aminte de vorbele marelui antreprenor Eben Pagan, care aseamănă marketingul pe Internet cu o artă marţială.

Acesta spunea că motivul pentru care marketingul pe Internet e ca o artă marțială este acela că, pentru a avea succes, trebuie să faci aceiași pași, în aceeași ordine, din nou și din nou.

 

Multă lume crede că bloggingul și marketingul sunt niște lucruri pe care le faci după ureche. Se crede că creativitatea joacă un rol extrem de important.

Se mai crede, de asemenea, că poți să faci ce vrei, cum vrei.

 

Nimic mai fals. deși creativitatea și gândirea sunt esențiale,  lucrurile de bază, acelea care aduc majoritatea covârșitoare a profitului unui blog, sunt aceleași.

Dovada este la îndemâna oricui și pot să ți-o ofer pe tavă chiar acum. Dacă te-ai abonat de curiozitate la newsletter-ele din străinătate (și aici mă refer la persoane de talia Eben Pagan, Frank Kern, Dan Kennedy ș.a.m.d.), vei vedea că lansările lor de produse și stilurile de promovare au foarte multe în comun.

 

Sigur că fiecare are carisma sa și modul său de abordare. Dar, la o analiză mai atentă (cu un ochi experimentat), vei vedea că lucrurile de bază sunt comune. Trecând eu personal printr-o grămadă de lansări la produsele mele (lansări foarte profitabile), m-am convins de acest lucru.

 

Chiar și cea mai ”perimisivă” artă marțială are un set limitat de mișcări. Nimeni nu poate face ce vrea în ring.

Iar când vine vorba de blogul tău, există o serie de mișcări de bază despre care am mai vorbit și pe care trebuie să le aplici.

Lucruri precum alegerea unei nișe, alegerea unui domeniu plătit (în defavoarea unuia gratuit), scrierea unui conținut de calitate și studiul copywritingului chiar și la un nivel superficial te vor plasă în fruntea plutonului aproape garantat.

Nu sunt adeptul idee de a ști absolut tot. Trebuie, în schimb, să știi câteva lucruri BINE, lucruri pe care să le repeți, asemenea mișcărilor de arte marțiale, la nesfârșit, și să le exersezi până devii MAESTRU.

Despre Ovidiu