De ce am renunțat la blogging

bloggingul e naspa

Poate că titlul te-a șocat, ținând cont că anunț acest lucru printr-un articol… pe blog. Dă-mi voie să îți explic.

Am renunțat la blogging cu ani în urmă, în momentul în care am decis să NU mai urmez turma și să scriu articole în prostie, fără vreun scop. Nu voiam să fiu un blogger anonim, cum sunt majoritatea și să scriu doar despre ce-am mâncat la prânz sau cu cine m-am mai certat pe Facebook.

Voiam ceva mai consistent, cu rezultate financiare palpabile. Voiam un blog matur, cu conținut de calitate, care să aibă succes nu doar financiar ci să și fie apreciat și dat ca exemplu.

Atunci am dat de marketing. Și, din acel moment, blogging-ul clasic, cel făcut de toată lumea, a murit pentru mine.

Am ajuns să vad blogurile mele fiecare ca pe o mică afacere, cu cheltuieli, venituri și proiecții. ȘI atunci a început distracția.

În momentul în care începi să gândești prin lentilele marketing-ului, se stabilesc câteva reguli de bază, reguli pe care trebuie neapărat să le respecți.

Regula #1: Nu te îndrăgosti de blogul tău

În momentul în care un businessman se îndrăgostește de afacerea lui, începe să facă greșeli. Și, de obicei, cea mai mare este că își pune prea multe speranțe în ea, așteptând ani de zile și investind sume imense de bani.

Decizia de a continua cu un blog sau de a te apuca de altceva trebuie să vina în urma unei analize obiective, bazate pe indici și statistici, nu pe feeling. Feelingul joaca și el un rol, însă unul minor, cu-atât mai mult la început de drum?

De ce? Pentru ca dacă ești la primul tău blog, feelingul tău, deși îți va spune una sau alta, nu e bazat pe experiență… motiv pentru care nu ar trebui să-i dai prea multă importanță.

Înainte să pornești la drum, trebuie să gândești așa:

Măi, mie dacă nu-mi iese blogul asta, ce fac? Care e strategia mea de ieșire?

Și, mai departe:

Oare dacă n-o să iasă, o să-mi para rău? O să stau să plâng de unul singur, numai eu cu mine, sau o să trag câteva înjurături și o s-o iau de la capăt mai pornit ca niciodată?

Regula #2: Profitul e pe locul întâi

Poate că sună egoist să pui banii pe primul loc, însă, înainte de a mă contrazice, te rog să asculți argumentul meu.

În momentul în care privești blogul ca pe o afacere, o parte din bani vor fi reinvestiți înapoi în el. O temă de wordpress mai faină, mai mulți bani pentru programul de e-mail marketing, costuri crescute cu contabilitatea ș.a.m.d.

Regula #3: Gata cu obiectivele mici!

Cu ceva vreme în urmă, un cititor de pe un alt blog de-al meu îmi sugera, extrem de convins de ceea ce spune, că nu așa se conduce un blog care se vrea a fi o mică afacere.

I-am răspuns ca intenția mea este de departe aceea de a mă limita la un small business și că fac tot ceea ce îmi sta în putință să cresc blogurile la sume de mii de euro pe luna.

Și asta sper să faci și tu. Pe lângă obiectivele mici pe termen scurt, trebuie să îți pui obiective pe termen mediu și lung. Numai astfel îți vei putea duce blogul la stadiul de afacere serioasă.

Sigur, să ai un venit mic și pasiv e posibil prin blogging, însă nu te va ține mai mult de un an. Dacă nu ești activ pe un blog, dacă nu lansezi produse, dacă nu faci teste, dacă nu faci parteneriate și dacă nu găsești modalitați noi de a face bani, venitul tău lunar va scădea, indiferent cât e de mare.

Deci obiective mari, pentru că a avea obiective mici pe termen mediu și lung e sinucidere.

Regula #4: Mănâncă marketingul pe pâine

Dacă crezi că pe Internet, lucrurile sunt simple când vine vorba de marketing, te înșeli amarnic. Am lucrat și lucrez cu site-uri care fac sute de mii de euro pe luna din publicitate. Și, deși aceste site-uri au o echipa în spate, le poți privi ca pe niște bloguri pe steroizi. Și asta pentru că, la baza lor, stă articolul de calitate.

Dar trebuie să știi marketing. Trebuie să fii as la asta. Doi la mână, trebuie să îți alegi o cale (pentru că și pe net sunt o grămadă de modalități de a face bani din blog).

Partea cea mai tare? Informații foarte bune de marketing le găsești pe net PE GRATIS. Și nu mă refer la produsele informaționale. E clar că, un blog precum acesta e o sursă nesfârșită de sfaturi și idei.

Însă există un loc unde poți învăța de 10 ori mai bine marketing decât aici. Și nu o să țin sursa pentru mine, o să ți-o dau chiar acum.

Ești gata?

Locul acela este… competiția ta!

Exact. Dacă studiezi cu atenție blogurile cele mai de succes din nișa ta, vei afla, printre altele…

  • ce produse promovează
  • ce tip de bannere merg
  • ce probleme au cititorii din acea nișă
  • ce layout de blog merge cel mai bine
  • ce fel de scrisori de vânzări merg
  • ce angle-uri merg la scrisorile de vânzare (adică cum abordează ei clientul atunci când vor să îi vândă ceva)
  • ce fel de design are pagina de comanda (foarte important!)
  • și multe, multe altele

Iar partea cea mai tare este că acest proces este nu numai ușor, ci și foarte distractiv. Practic tot ce trebuie să faci este să navighezi pe o grămadă de site-uri și să vezi ce îți atrage atenția și ce nu.

Vei vedea: în momentul în care ajungi să faci asta de ceva vreme, ajungi să vii cu propriile tale idei despre ce ar merge și ce nu. Abia atunci, o să simți, într-adevăr, cât de mult ai evoluat de la stadiul de blogger frustrat care nu are nici bani, nici atenție, la stadiul de om de afaceri care tratează nișa sa cu pasiune și seriozitate.

Tu aplici aceste reguli?

Despre Ovidiu

3 comentarii

  1. Exceptional articol!! Multumesc mult,mult,mult!!!!!!!!!!!

  2. Foarte interesant articolul, felicitari!