Cum faci pagina “Despre mine”

>despre mine

Ca blogger, ești obligat să stabilești cu cititorii tăi o conexiune și o relație care să-i facă să simtă că, în spatele textului negru pe fundal alb pe care-l văd pe ecran, se află o persoană adevărată.

Când faci asta, încep să se întâmple lucruri bune cu traficul și cu monetizarea. Unul din elementele despre care trebuie să te îngrijești odată ce ai deja puțină vechime pe blog este pagina ”Despre mine”.

Pagina ”Despre mine” nu are nevoie de nicio introducere, este necesară pentru ca cititorul să afle mai multe despre tine. Știu că știi ce reprezintă, însă știai că această pagină este una dintre cele mai accesate de pe blog?

Lumea vrea să știe cine ești. Poate au citit un articol bun și sunt curioși ce experiență ai în domeniu. Poate au citit un articol controversat și vor să vadă mai exact cu cine au de-a face. Sau s-a abonat deja la newsletter și ar vrea să te cunoască mai bine.

Dacă nu ești convins că pagina ”Despre mine” este importantă, nu trebuie decât să verific page rank-ul acesteia. În cele mai multe cazuri, acesta este egal cu cel al homepage-ului blog-ului tău.

Și, dacă nici asta nu te convinge, te rog să intri în Analytics și să vezi câte vizite primește comparativ cu restul paginilor. Vei rămâne surprins

Ce trebuie să conțină pagina ”Despre mine”

Pagina despre mine trebuie să fie axată, evident, pe tine, însă din punctul de vedere al nișei în care activezi. Trebuie să o vezi ca pe o pagină în care poți aduce dovezi despre tine și despre legătura ta cu acea nișă.

Dacă știi structura de bază a unei scrisori de vânzare, atunci știi că proof-ul este esențial. Pagina ”Despre mine” este o secțiune unde ai voie să îngrămădești câte dovezi vrei cum că tu ești bun pe ceea ce faci. Mai exact, să te lauzi dar fără să pară că te lauzi.

Începe prin a te prezenta și prin a spune câteva cuvinte despre tine. Cum te numești, unde locuiești, cu ce te ocupi în viața de zi cu zi. Apoi începe să faci trecerea spre momentul în care ai ajuns să intri în nișă.

Poți chiar să spui o mică poveste despre cum ai ajuns să începi blogul, sau ceva nostim legat în mod direct de domeniul despre care scrii.

Apoi, poți intra direct în brânză cu toate realizările și toată experiența pe care o ai. Dacă nu ai prea multă, e ok să omiți acest pas. Îl vei completa mai târziu, atunci când vei aduna această experiență

Dovezi

Spuneam că pe pagina ”despre mine” trebuie să aduni dovezi. Câte anume, depinde de tine. Orice realizare ajută. Dacă ai o poză cu o celebritate din nișa ta, aici e locul să o postezi. Dacă ai un blog de grădinărit, aici e momentul să pui o poză cu tine și o recoltă bogată (sau altceva cu care te mândrești), pentru ca cititorul să vadă cu ochii lui rezultatele tale.

Dacă nu ai poze, scrie în cuvinte tot ceea ce crezi că e relevant. Poate ești antrenor de fitness și ai lucrat cu 2 campioni naționali. Dacă sunt doar județeni, și asta e foarte bine, nu te sfii să recunoști.

Dacă ești un dresor care poate cuminți orice câine, nu ezita să faci o estimare a numărului total de câini cu care ai lucrat până acum. 100? 500? Mai mult? Lasă-ți cititorii să știe aceste detalii.

Minim o poză

Dacă nu prea ai poze de pus în rubrica dovezi, atunci una cât de mică cu tine e necesară pe această pagină importantă de blog. Preferabil să nu fie într-un context ciudat. Spre exemplu, nu ar da bine ca eu să pun pe acest site o poză cu mine la grătar sau sărind în piscină. 🙂

Alege o poză în care să arăți decent, să te vezi clar și să nu fie elemente în ea care să distragă atenția privitorului. Totul trebuie să fie în armonie.

Updateaz-o din când în când

E util ca, o dată la câteva luni, să adaugi sau să faci modificări la ea. Când te uiți cu alți ochi, după o anumită perioadă, vei găsi formulări mai bune. Sau poate ai făcut o poză beton pe care trebuie neapărat să o pui. Sau poate vrei să updatezi statisticile.

Ce am învățat astăzi

Pe lângă detaliile ce țin de anatomia paginii “Despre mine”, lecția este că fiecare pagină de pe blogul tău e importantă și afectează rata de conversie.

Tratează fiecare pagină și fiecare articol cu atenție pentru că, poate nu realizezi pe moment, dar mii și mii de oameni vor vedea acea pagină și s-ar putea să-și bazeze decizia de a cumpăra sau de a da click pe reclame pe baza informației pe care le-o prezinți și a felului CUM le-o prezinți.

Succes!

Despre Ovidiu