“Abureala” Blogurilor

Ca în fiecare dimineață de luni, m-am trezit pus pe treabă la site-urile mele, știind că mă voi pune în mișcare foarte multe lucruri în această săptămână.

Și dacă motivarea mea interioară nu era îndeajuns, am primit un imbold în plus. Un domn, Marcel, al cărui e-mail nu îl dau din motive de confidențialitate, mi-a scris următoarea declarație de dragoste:

Aceeasi Marie dar cu alta palarie . ABUREALA fratilor ….Si acesta incearca sa vanda ponturi care sati dea ceva rezultate dar VAX … Sunt satul de acesti oameni de stiinta care fac bani pe net … Dar daca fac ce mai incearca sa vanda baliverne …

Deși nu primesc foarte des asemenea mesaje (de fapt, dacă mă gândesc bine, n-am mai primit așa ceva de ani de zile), am ales să dau o replică. Și am mai multe motive pentru asta:

1. Dacă ai (sau vrei să ai) un blog, te vei lovi și tu de persoane care nu sunt de acord cu ce scrii tu. Oricât de bine ai scrie, oricât de bine documentat ai fi, am fost criticat în absolut fiecare nișă în care am intrat.

2. Acest domn îmi oferă o ocazie excelentă de a mă ”lăuda”. Aici nu este vorba de laudă ci de *dovezi*. Sau de *proof*, cum spun americanii.

Vreau să îți ofer câteva statisticile site-ului meu, statistici pe care le ofer și pe pagina de prezentare a Blogging de gherilă.

Nu vreau să o lungesc, îți arăt doar screenshot-rile din diversele servicii web pe care le eu folosesc cu rezultate din ce în ce mai bune:

Începem cu baza mea de date de abonați:

abonati aweber

… continuăm cu like-urile pe Facebook pe care le au două din blogurile mele:

facebook_bs

facebook_fcs

… și cu vânzările mele de pe cele două conturi de ClickBank pe care le am:

sales_bs

sales_sh

Iată și câteva din vânzările pe care le am la cărțile scrise de mine în limba română, comenzi care îmi vin confirmate pe e-mail:

sales_fcs

sales_org

Și acum câteva precizări dacă încă mai crezi că nu se poate:

1. Lucrez singur. Nu am niciun angajat pe firmă în afară de mine.

2. Plătesc impozite pe profit și dividende, CAS, CASS și pensii. Și totuși, râmân pe un profit serios la sfârșit de lună.

3. Blogurile nu sunt abureală. Deși e adevărat că sunt multe produse de făcut bani pe net, mai ales în engleză, care oferă sisteme care nu merg, și care ABUZEAZĂ de tehnicile de marketing online, banii din bloguri se pot face.

Iar cea mai importantă precizare este următoarea:

Banii pe Internet nu se fac greu, se fac încet. Am scris numeroase articole de marketing pe site de unde poți învăța foarte multe. Am mai scris un curs de la A la Z despre blogging aici.

Fie că vrei să investești într-un asemenea curs sau vrei doar să te folosești de informația gratuită pe care ți-o ofer (îți va lua mai mult să ajungi la același rezultat pentru că vei face mult mai multe greșeli), un lucru e cert:

Banii pe Internet se pot face.

Succes!

Despre Ovidiu