7 întrebări critice pe care să ți le pui înainte de a începe un blog

intrebari provocatoare

Nu mă înțelege greșit: nu e nimic rău în a fi entuziasmat să începi primul tău blog. De multe ori, cei mai inteligenți dintre noi ajung să-și pună atât de multe întrebări încât… ajung să nu mai facă nimic.

Vezi… nu e vorba doar de a-ți pune întrebări înainte de a începe un blog. Trebuie să îți pui întrebările CORECTE.

Un începător n-o să știe niciodată care sunt acestea, pentru că nu are experiență. Nu s-a ars.

Și eu am fost în situația asta, la primul blog. Și cum intenționez să intru într-o nișă nouă, în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, stau și îmi pun întrebări pentru a vedea dacă are sens să fac acest pas mare sau nu.

Sigur că, eu îmi pun zeci și zeci de întrebări. Pentru că vreau să fiu sigur că e alegerea corectă. Dar aceste întrebări mă vor ajuta nu numai să știu cu certitudine dacă are sens să mă bag, ci și să văd cu ochiul minții cam cum ar evolua lucrurile odată intrat în ea.

Acest articol este o șansă rară să intru puțin în mintea mea, și să vezi cum anume mă hotărăsc dacă are sens să îmi deschid un blog nou.

Întrebarea #1: E o nișă profitabilă?

Dacă răspunsul la această întrebare e nu, orice altceva e de prisos. Fără monetizare, nu sunt nici motivat și nici nu pot reinvesti profitul (un pas obligatoriu dacă vrei să-ți mărești veniturile).

Răspunsul la această întrebare nu numai că nu e ”da” sau ”nu”, dar nici măcar nu ți-l poate da cineva cu exactitate.

Se știe că nișele de fitness și sex, de exemplu, sunt foarte profitabile. Dar și concurența este mare. În rest, cine poate spune cu exactitate dacă nișa de NLP ar merge, spre exemplu? Da, sunt bloguri dar, sunt relativ puține.

Cine poate spune că nișa de autoapărare ar merge în România, de exemplu? Ar da românii bani pe ea? Dar Americanii.

În afara cazului în care cunoști pe cineva care să fie efectiv în nișă și să îi și meargă, nu te poți baza decât pe research și pe bănuieli.

Întrebarea #2: Cum mă văd eu pe termen lung în această nișă?

Nu există altă cale decât să înveți, mai devreme sau mai târziu, tot ce ține de acea nișă. După ce entuziasmul trece, trebuie să te ții de treabă. Să scrii articole, să pui video-uri, să scoți produse și să scrii mailuri.

Întreabă-te: ești genul care se ține de o treabă sau, mai degrabă, ești genul căruia îi place să înceapă lucruri iar apoi să le lase suspendate?

Întrebarea #3: Mă văd eu punând în aplicare lucrurile din această nișă?

De exemplu, dacă ești în nișa de tehnologie, vei investi bani în gadget-uri? Dacă vrei cu adevărat să fii un punct de reper în nișa ta, va trebui să aloci buget pentru a-ți lua sau pentru a pune în practică lucrurile despre care scrii în articolele tale.

Dacă ești în nișa de fashion, va trebui să te îmbraci destul de bine dacă vrei ca lumea să asculte de sfaturile tale.

Dacă ești în nișa de pescuit, sper că stai regulat cu undița în apă. Iar dacă nu O faci, va trebui să te apuci.

Întrebarea #4: Cum pot monetiza nișa?

La întrebarea #1 am văzut că se monetizează bine, însă trebuie să știi exact care sunt toate modalitățile. Nu poți să îți bazezi întreaga strategie pe un singur produs. Trebuie să ai cel puțin vreo 2-3 în minte, chiar dacă nu le vei lansa pe toate deodată.

Ideal ar fi să ai și un produs de membership, îți va garanta un venit pasiv pe termen mai lung și îți va mări valoarea medie a comenzii inițiale.

Mai gândește-te dacă poți face bani din coaching sau seminarii, pentru că poți cere bani mai mulți.

Un lucru util la care să te uiți este marja profitului. Cu cât este mai mare, cu-atât vei face mai mulți bani mai ușor. Spre exemplu, dacă vrei să vinzi produse la 50 de lei dar te costă 30 de lei să le imporți, 20 de lei profit este destul de puțin. Pe de altă parte, dacă poți vinde produse de la 80 de lei în sus și să rămâi cu 30-40 de lei minim, povestea este cu totul și cu totul alta.

Întrebarea #5: Cum mă descurc la partea tehnică?

Am spus-o de mai multe ori: partea tehnică nu e ceva de speriat dacă ești dispus să cauți pe Google și să înveți, sau dacă ai un prieten care să te ajute. Sau poți plăti un programator sume modice pentru a te ajuta la nevoie.

Dar trebuie să știi exact cum o să rezolvi aceste probleme. Nu vrei să te descurajezi și să abandonez lupta dintr-un motiv banal, cum ar fi acela că nu ai reușit să te conectezi la FTP.

Întrebarea #6: Cum reacționez când îmi scade traficul?

O să se întâmple asta, n-ai cum să scapi. Și nu doar traficul va scădea, ci și vânzările. Doar ca să urce la loc. Dar pentru asta, trebuie să nu te lași afectat de aceste fluctuații.

Întrebarea #6: Îmi place marketing-ul?

Dacă marketingul pe Internet e ceva nou pentru tine, nu poți da un răspuns clar la această întrebare. Dar poți citi cărți pe această temă pentru a vedea dacă te atrage. Sau poți începe cu articole gratuite cum sunt cele de pe acest site.

Trebuie să înțelegi că o bună parte din succesul tău ca blogger va veni în momentele în care îți vor veni idei bune despre cum să oferi valoare vizitatorilor tăi. Iar pentru asta, trebuie să vii constant cu idei, fie împrumutate de pe alte site-uri, fie din discuții cu alți marketeri fie idei de-ale tale.

E un proces fără sfârșit. Pe măsură ce piața evoluează, și blogul tău va trebui să facă același lucru.

Întrebarea #7: Pot să o iau de la capăt cu alt blog?

Există șanse să intri într-o nișă care să nu monetizeze. Sau una care să fie atât de grea încât să nu poți avea succes pentru că ar presupune un efort mult prea mare. Întrebarea este: ai curajul să o iei de la capăt cu alt blog?

Eu am făcut-o. AM adus două bloguri, unul în română și altul în engleză (pe aceeași nișă) la aproape 4000 de unici pe zi. Și totuși, pentru că m-am simțit în stare să atac alte nișe mai profitabile, am renunțat aproape complet la ele. Și asta deși aveam o comunitate întreagă care mă susținea să continui.

De fapt, contemplez acum să intru și în altă nișă care, din sursele mele este ”hot”. Și nu mi-e frică să o atac, deși sunt, momentan singur, și fac 90% din treabă. Poți face tu asta? Ai puterea să o iei de la capăt?

Despre Ovidiu