Cât de multe cunoștințe specializate ai?

 

Am face orice să nu muncim. Mai bine bifăm toate seminariile și conferințele de afaceri sau vânzări unde 90% din lucrurile pe care le aflăm le știm deja.

Dar tehnicile de vânzare nu sunt singurul lucru care contează. Ele ne sporesc profitul, e adevărat, uneori de 2, 3 sau 4 ori. Dar dacă profitul nostru este 0, rezultatul unei asemenea înmulțiri este și el nul.

În momentul în care începi un blog sau orice altceva, trebuie ca tu, un partener sau un angajat de-al tău să știe BINE domeniul sau să fie dispus să învețe… iar dacă nu ai bani să pui laolaltă o echipă, atunci sarcina de a acumula aceste cunoștințe specializate îți revine ție în totalitate.

Se vede extrem de bine în cazul blogurilor: cine știe bine domeniul despre care scrie, acela scoate conținut de super-calitate ce îi aduce, în timp, o notorietate în online ce cu greu poate fi detronată.

Dar ca să ajungi acolo, trebuie să știi lucruri pe care puțini competitori le știu… Spre exemplu, în cazul acestui site, motivul pentru care a strâns deja peste 5000 de abonați și a vândut sute și sute de cărți de marketing și blogging a fost acela că am oferit cunoștințe cu mult peste ce se găsește pe restul site-urilor.

În mod similar, pe primul meu blog (acum închis) despre stil vestimentar masculin, am oferit sfaturi mult mai bune decât ce oferă site-urile de lifestyle tradiționale… iar reputația acestuia a mers, la vremea sa, de la sine.

Văd asta și în cazul persoanelor pe care eu le consiliez: calitatea informației este decisivă în traficul pe care acel site îl aduce, în numărul de like-uri, share-uri, tweet-uri și-așa mai departe pe care îl primesc. Cei care știu despre ce vorbesc pornesc la drum cu mult mai mult elan, încrezători că vor ajunge să fie apreciați și respectați de către publicul de profil.

Ești dispus să fii cel mai bun?

Ei, acum vine partea dificilă. Ce ai de gând să faci TU pentru a acumula cunoștințele specializate și a deveni expert în domeniu?

Câte sute de ore ești dispus să studiezi (într-o manieră organizată) pentru a sintetiza, organiza și acumula informația? Exact, indiferent de domeniul în care activezi, sunt dispus să pun pariu că sunt tone peste tone de informație pe care le poți acumula.

Există, însă, și multă informație redundantă sau inutilă…

Care informație e cea mai bună

Concret, cum filtrăm informația bună de cea rea? În primul rând citim mai mult și ajungem, astfel, să ne formăm o părere despre ce merge și ce nu.

În al doilea rând, trebuie să nu luăm orice informație de bună, ci să ne gândim puțin la implicațiile acesteia. Multă lume pune mai pare preț pe un articol citit pe Internet decât pe experiența personală care i-a demonstrat, nu o dată, contrariul.

Odată ce ai cunoștințele de bază, e momentul să le vânezi pe cele care fac cu adevărat diferența, cum ar fi:

Secretele pe care puțină lume din nișa ta le știe…

Tehnicile practice pe care le poți prezenta în pași ușor de făcut și ținut minte…

Povești detaliate de succes (sau cu rateuri) pe care lumea le adoră…

Informația ultimul răcnet…

Informația care îți economisește bani…

Informația care îți rezolvă o problemă mai bine decât o făceai până acum…

Vei găsi tone de informație pe care, dacă o filtrezi bine, vei rămâne doar cu crema cremelor și vei putea impresiona cititorii, partenerii și superiorii indiferent de domeniu.

sapa dupa informatie

Puterea ascunsă a research-ului

Săpatul după informație poate părea un lucru anevoios dar, odată ce vezi că știi mai multe decât restul, începe să îți placă să afli și să știi cât mai multe lucruri ce te diferențiază de concurență. Începi să simți într-adevăr că poți face o diferență, că îți poți atinge obiectivele, că poți fi printre cei mai buni în domeniul respectiv.

Aplicabilitate

Cunoștințele specializare nu sunt necesare doar atunci când deschizi un blog. Dacă mergi la un interviu pentru un job, cât de mult îți vor crește șansele când arăți angajatorului că știi una-alta?

Chiar și în cazul celui mai penibil job, cum ar fi cel de casier în supermarket, tot poți intra în formă arătând că știi lucruri despre cum funcționează aceste lanțuri de magazine. Lucruri pe care le poți citi pe net și care vor da angajatorului impresia că într-o zi vei ajunge manager acolo (și om de bază).

Iar dacă crezi că la jobul curent nu se merită să înveți aceste lucruri ”în plus”, probabil că ești unde nu trebuie. Fă-mi o favoare și dă-ți demisia în favoarea unui job într-un domeniu care să te atragă.

Unii spun că Knowledge is power… adică Cunoștințele înseamnă putere.

Alții spun că Knowledge is potential power. Cunoștințele sunt o putere potențială… adică atâta timp cât le pui în aplicare.

Ce mai aștepți? Încă un seminar de business în care să pierzi timpul, să nu aflii nimic nou și nici să nu ai ocazia să arăți aceste cunoștințe restului lumii?

Eu aș face altfel dac-aș fi în locul tău. Aș vedea aceste seminarii ca pe niște recompense. Fac 2000 de lei luna asta, mă duc la un seminar cu prima ocazie. Nu fac – stau acasă și mă pregătesc. Pentru că dacă nu faci vreo 2000 de lei pe lună din Internet, nici n-ar trebui să ieși din casă.

Așadar, dacă nu ești expert într-un domeniu, e cazul să te apuci. Folosește caiete, documente word sau aplicații gen OneNote pentru a sintetiza informația. Aceasta din urmă e preferata mea pentru că merge foarte bine și îmi permite să salvez rapid atât text cât și imagini.

Iar dacă nu vrei să acumulezi aceste cunoștințe, ai face bine să ai influența necesară pentru a te alia cu cineva care le are deja.

Exercițiu practic

Indiferent de domeniul în care ești sau în care vrei să fii, hai să facem primul pas practic împreună. Te rog să îți rezervi o oră întreagă începând cu acest moment. Deschide un document word, apoi scrie în el toate lucrurile legate de el care ție ți se pare că nu le înțelegi prea bine sau că ar fi interesante de știut.

Acum te rog să petreci această oră căutând pe Google informații despre ele, lucruri noi, lucruri pe care nu le știai, oricât de ciudate sau inutile ți s-ar părea acum.

Notează idei, salvează link-uri, dă copy-paste la paragrafe, citate, videoclipuri. Netul e plin de ele.

Transformă-te într-un vânător de informație specializată

Hai să-ți spun cum adun eu informație, vrei? Am mai multe cărți tipărite, peste 10. Pentru fiecare, în aplicația OneNote am o secțiune dedicată unde adaug informații noi ce cred că ar trebui adăugate în carte. Din moment ce cărțile și ebook-urile sunt în nișe diferite, nu le pot ține minte pe toate. De aceea apelez la acest program.

După ce dau la tipar prima ediție a unei cărți, păstrez secțiunea dedicată ei și adaug, de-a lungul lunilor, bucăți de informație, articole, videoclipuri, imagini, experiențe personale, păreri, moduri noi de a vedea același lucru și orice altceva ce mă ajută să fac o ediția a doua mai bună. Le adaug pe măsură ce dau întâmplător de ele, nu fac sesiuni speciale de brainstorming.

(Dacă te-ai uita la mine în OneNote ai vedea că cum toate aceste secțiuni sunt foarte pline… și continui să adaug zi de zi!)

Când vânez informație pentru un articol sau pentru o carte, dau inevitabil peste lucruri care merg adăugate în alte cărți. Le notez imediat în program sau, dacă se întâmplă să fiu plecat și să nu am laptopul la mine, le notez în aplicația OneNote de pe telefon (folosesc Windows Phone ca sistem de operare mobil) iar aceasta se sincronizează cu cea de pe laptop.

De multe ori, ideile îmi vin pur și simplu în cap în momentul în care mă gândesc la ceva ce am văzut pe stradă, așa că sunt pregătit să le notez oriunde-aș fi.

Și uite-așa sunt în stare să posed cea mai bună informație și să știu cât mai multe lucruri din mai multe domenii: vânându-le. Aș putea spune chiar că asta fac eu toată ziua: vânez informație.

Tu cum stai la capitolul cunoștințe specializate? Ce strategii folosești?

Despre Ovidiu