Trebuie să fii un Batman sau un Superman ca să faci bani pe Internet?

superman-versus-batman

[D]acă ai citit articolele mele, știi cu siguranță că sunt un mare fan al metaforelor. Metaforele nu sunt altceva decât niște unelte pentru a înțelege și a reține mai bine un lucru, fie că e simplu sau complex.

Chiar acum mă uitam la un video filmat de un mare copywriter și marketer pe Internet, Dan Kennedy. Vorbea despre Superman și Batman, însă dintr-un punct de vedere diferit.

Eu am văzut însă, altceva, în acești doi super-eroi, și am oprit videoclipul pentru a-ți scrie.

Contextul este cel al mirajului banilor pe Internet. Multă lume crede că se fac cu miliardele și… chiar așa și este… unii fac. Sunt site-uri foarte mari.

Însă putem noi, oamenii de rând, să facem miracole? Aici intervin cei doi supereroi.

Superman are puteri magice. Zboară cu viteza gândului fără să aibă nevoie de vreun avion, are o putere naturală ieșită din comun, vederea cu laser face minuni și-așa mai departe.

Batman, pe de altă parte, este și el un supererou însă… totul ce face are o explicație. Se deplasează foarte rapid prin oraș cu ajutorul Batmobilului. E puternic dar nu ieșit din comun. Se bate foarte bine dar poate fi rănit și răpus la pământ.

Deci care e diferența? Batman e CREDIBIL. Batman e mai uman.

Multă lume crede că poate fi Superman pe Internet. Și marea majoritate se înșeală. Vreau să îți spun un mare secret:

Nu poți fi Superman, pe Internet, dar poți fi Batman.

Nu (mai) poți face miracole de cel puțin vreo 10 ani (eu n-am prins perioada aceea dar i-am ascultat pe alți povestind cum era). În schimb, dacă te armezi cu uneltele necesare succesului online, vei putea să ajungi la un venit destul de serios.

Blogul e batmobilul. Tehnicile de a aduce trafic și de a converti acel trafic în vânzări sunt gadget-urile pe care Batman le folosea cu atât de multă precizie. Iar în spatele acelui costum de super-erou te afli tu, webmasterul… tot timpul pe fază… tot timpul gata de a lua în piept întreaga lume.

Atât am vrut să-ți spun, sper să îți amintești această metaforă atunci când vezi că ai 2-3 vizitatori pe zi deși nu ai făcut ceea ce trebuie pentru a aduce trafic, atunci când ai trafic dar nimeni nu dă click pe reclame și atunci când aproape nimeni nu îți cumpără produsele. Nu va fi niciun miracol, doar o creștere susținută de un *efort* constant.

– Unde nu e lene, e profit.

Despre Ovidiu