31 motive să începi o afacere pe Internet chiar acum

Nu știu de ce mulți dintre voi ezită. Nu știu de ce mulți dintre voi se descurajează. Ați uitat cumva de ce vreți să faceți bani pe net? De joburile prost plătite, de șefii care nu vă respectă, de visele pe care le aveți?

De multe ori uităm ”de ce”-ul. Îl pierdem undeva prin sertarele din birouri pline de hârtiile și munca noastră care-i îmbogățesc pe alții.

Da, acest articol este unul perfid. Nu educațional. E unul care-ți oferă pe tavă toate motivele din lume să te apuci de o afacere online sau să o continui pe cea care-ai început-o. Dacă știu că unul dintre aceste motive e șutul în fund de care ai nevoie, atunci nu mi-e jenă să te bombardez cu cât mai multe.

Iată-le.

#1. Pentru că sunt foarte mulți bani pe Internet care așteaptă să fie culeși… cu condiția să faci ceva etic, care să ofere valoare clienților și să ai răbdare.

#2. Pentru că multă lume abia acum a dat de Internet. Pare greu de crezut dar numărul de utilizatori la nivel global e în continuă creștere. Cu vreo 6 oameni pe secundă, dacă nu mă-nșel.

#3. Pentru că sunt eu aici. Nu răspund la toate întrebările decât dacă ești client de-al meu dar nu asta contează. Ai informație gratuită pe blog, ai informație plătită în cursuri plus alte site-uri pe care eu ți le pot recomanda la cerere. Cu mine, știi exact unde să cauți și ce.

#4. Pentru că majoritatea nu știu ce fac pe Internet. Tehnicile și tacticile mele sunt rar puse în aplicare de alții, mai ales într-o asemenea măsură. Uite un fapt interesant despre afacerea mea: față de anul trecut, mi-am dublat cifra de afaceri, asta în condițiile în care traficul meu total A SCĂZUT (puțin). Explicația? Marketing mai bun, serviciu clienți mai bun, atenție mai mare.

#5. Pentru că lumea are încredere să cumpere pe net. Românul era mai reticent să cumpere cu cardul sau prin SMS însă lucrurile s-au schimbat încet-încet. Anii au trecut iar el a început să aibă curaj, a învățat că pe Internet lucrurile sunt mai ieftine decât ce găsesc în magazine.

#6. Pentru că Google recompensează blogurile de calitate cu trafic mult și gratuit. Nu vine peste noapte dar… și când vine! Dacă faci un blog, nu riști mai mult de 50 de lei pe lună.

#7. Pentru că poți deveni o mică celebritate pe Internet… asta când vine vorba de nișa pe care ți-ai ales-o.

#8. Pentru că românul a început să aibă încredere să cumpere de pe net folosind o varietate de metode, de la ramburs la PayPal la card de credit la SMS.

#9. Pentru că se pot face bani foarte mulți. Sunt companii românești online cu cifre de afaceri de milioane de euro pe an.

#10. Pentru că chiar și din blogging se pot face mii de euro pe lună în România și zeci de mii pe piața din SUA.

#11. Pentru că dacă stai toată ziua pe Internet dar nu faci bani din el, sunt alții mai puțin pasionați care îi fac.

#12. Pentru că, vrei nu vrei, fie că e vorba de afaceri online sau offline, tot va trebui să apuci această cale dacă vrei un viitor financiar pe care să-l controlezi tu.

#13. Pentru că dacă ai eșuat în offline, online-ul s-ar putea să fie șansa ta.

#14. Pentru că cei care nu au răbdare cu o afacere online abandonează, aceștia fiind majoritari. Nu trebuie decât să te ții de treabă pentru a vedea rezultate și bani.

#15. Pentru că indiferent ce hobby-uri și pasiuni ai, sunt șanse mari să le faci pe Internet și să scoți și bani din ele.

#16. Pentru că clienții tăi pot fi la mii de kilometri distanță în timp ce vorbești cu ei și în timp ce cumpără de la tine.

#17. Pentru că procesul de plată e automatizat și are loc în câteva secunde. La fel și transferul banilor în contul tău (cu excepția metodei de plată ramburs).

#18. Pentru că poți lucra de-acasă din pijama, exact cum fac eu acum.

#19. Pentru că poți lucra din pijama iar asistentul (care stă lângă mine acum) n-o să se supere(sta și el în pantaloni scurți și tricou).

#20. Pentru că e mult mai ieftin față de o afacere offline, unde costurile de start-up sunt mult mai mari.

#21. Pentru că îți faci singur programul, lucru pe care eu nu l-am mai făcut de când eram mic de tot, înainte să merg la școală. Și nici la grădiniță nu veneam când voiam eu. 🙂

#22. Pentru că îți poți mări echipa cu freelanceri și să eviți să le plătești salariu full-time sau să închiriezi spațiu de birouri.

#23. Pentru că poți deduce laptopul și telefonul pe firmă.

#24. Pentru că îți poți duce munca cu tine oriunde te-ai duce.

#25. Pentru că ascensiunea cloud computing-ului înseamnă că îți ții o bună parte din date pe Internet unde le poți accesa cu orice fel de dispozitiv, chiar dacă nu e al tău.

#26. Pentru că pe net găsești oameni care fac aproape orice, de la prezentări video la traduceri.

#27. Pentru că îți poți vinde afacerea pe net prin site-uri specializate sau poți face achiziții.

#28. Pentru că poți lucra de oriunde, oricând.

#29. Pentru că poți automatiza totul cu ajutorul zecilor de mii de softuri și servicii web, unele din ele gratis și extrem de bune.

#30. Pentru că aici, competitorii tăi îți pot deveni prieteni și te pot ajuta să ajungi și tu sus.

#31. Pentru că nu trebuie să riști totul. Poți începe un site păstrându-ți vechea slujbă.

Despre Ovidiu

2 comentarii

  1. Salut, foarte convingator. Eu cred ca sunt mai multe motive decat ne-am putea imagina. O afacere 100% online poate fi constrolata de oriunde in lume, atat timp cat ai conexiune la internet si spatiu de lucru.

    Consider ca toate avantajele locurilor de munca cumulate la un loc nu ar putea sa atinga avantajele unei astfel de afaceri. Libertatea e de nepretuit.

  2. Mihail Cosmana.

    Bine spus Ovidiu. Ai dreptate. Cu atmosfera din “tara” asta oamenii si-au mai pierdut curajul. Trebuie sa vina cineva sa-i traga de maneca, sa-i trezeasca.