Freelancing în Romania – mic ghid

freelancerDeși zilele mele de freelancer au apus de ceva vreme, recent, am fost implicat de cealaltă parte a ”baricadei”, aceea de angajator. Și așa am avut ocazia să-mi dau seama mai bine care sunt calitățile de care am nevoie la un freelancer, la ce mă aștept de la el și cât mă aștept să coste.

Dacă vrei să faci bani de acasă și nu știi cum, freelancing-ul poate fi soluția. Lucrezi de acasă, ești propriul tău șef și ai posibilitatea de a face mult mai mulți bani decât dacă ești angajat.

Dar lucrurile se complică. Citește acest articol până la capăt pentru a afla de ce.

Freelancing-ul e o modalitate destul de bună de a face bani pe net, mult mai bună decât datul de click-uri și completatul de sondaje. Hai să vedem puțin cu ce se mănâncă, ce te așteaptă și, mai ales, să vedem ce așteptări au angajatorii atunci când aleg să lucreze cu unul sau altul.

Ce este freelancing-ul?

Un freelancer este, în principiu, un PFA pe Internet. Asta e cea mai bună analogie pe care am găsit-o. Sigur că poți avea și SRL pentru a-ți încasa banii și a-ți plăti impozitele, mai ales dacă ai domenii de activitate diverse sau dacă vrei să ai angajați.

Un freelancer poate face orice pe Internet, însă îți recomand cu căldură să te specializezi pe unul, maxim două lucruri, altfel îți va fi foarte greu să îți creezi o reputație și să aterizezi mai mulți clienți.

Spre exemplu, te poți concentra fie pe SEO, fie pe scris, articole, fie pe traduceri. Un freelancer care le are pe toate în portofoliu nu va ajunge să aibă foarte mare succes pentru că nu va putea să devină bun în fiecare din ele. Ca o consecință, nu va primi calificative bune și nu va câștiga marea majoritate a proiectelor.

Cum funcționează?

E simplu. Există site-uri intermediare, pe care ți le voi da imediat. Acestea au rolul de a conecta persoanele care au nevoie de diferite lucruri în online cu cele care sunt capabile să le facă.

Când un angajator pune un proiect pe site, tu și ceilalți freelanceri aveți ocazia să licitați pentru acel proiect. Trebuie să pui un preț, o dată estimativă de terminare plus să lași un mesaj convingător angajatorului, ca acesta să te aleagă pe tine.

În plus, s-ar putea să fie nevoie să faci dovada experienței tale în domeniu, fie făcând un mic demo (un articol de test), fie punând link-uri către lucrări mai vechi de-ale tale.

Fiecare freelancer are calificative date de clienții pe care i-a avut în trecut. Cu cât ai mai multe calificative pozitive, cu-atât cresc șansele să fii ales câștigătorul proiectului.

Avantajele freelancing-ului

Nu aș putea să spun asta pentru toate domeniile din sfera freelancing-ului, însă, în programare, poți face mai mulți bani ca freelancer decât să lucrezi ca angajat. Sigur, îți va fi mai greu să reușești, însă orice se poate face prin perseverență. Recompensa este mai mulți bani, deci și efortul merită.

Exemple de activități de freelancing

Ca freelancer poți face o grămadă de lucruri pe Internet. Spre exemplu:

– programare
– web design
– design grafic
– traduceri din și în orice limbă
– aplicații mobile
– marketing
– scrierea de articole și ebook-uri
– testare de soft-uri și aplicații mobile
– servicii de voiceover
– management de proiect
– serviciu clienți
– SEO
– marketing

… și multe, multe altele.

Practic, orice lucru ce poate fi făcut de la distanță pe Internet ar putea avea parte de cerere. Sigur, tu trebuie să te orientezi pe un lucru pe care îl poți face bine și care să aibă și cerere suficient de mare.

Pe ce site-uri găsesc de lucru?

Site-ul pe care eu ți-l recomand dacă vrei o carieră de freelancer este Elance.com. Motivul este acela că proiectele se plătesc mai bine dar – atenție – și calitatea este mai bună.

Dacă simți că nu ești foarte bun pe ceea ce vrei să faci, îți recomand să începi cu un site mai puțin pretențios, unde ai șanse mai mari, cum ar fi Freelancer.com sau Fiverr.com.

Fiverr e un site interesant și diferit de celelalte. Practic, orice job are un preț fix de 5 dolari, urmând ca, dacă se dorește ceva mai complex, să se adauge job-uri extra (extra gigs se numesc ele). Îți recomand să îl încerci și pe acesta, cu condiția să te limitezi, tot așa, strict la domeniul la care ești bun.

La ce activități sunt preferați românii?

Românii au o reputație foarte bună ca freelanceri, chiar sunt lăudați de unii marketeri pe Internet pentru rezultatele pe care le au. Românii sunt recunoscuți ca fiind buni programatori și designeri în primul rând, însă sunt foarte mulți implicați în proiecte de marketing pe Internet.

Chiar îmi spunea cineva (din altă țară) că România e capitala marketingului pe Internet. A spus-o râzând pentru că a avut ocazia să cunoască foarte mulți români pasionați de acest domeniu.

Întrebarea din subtitlu este, într-o anumită măsură, irelevantă. Contează nu la ce sunt buni românii, ci la ce ești bun(ă) TU. De aceea te rog să te uiți cu atenție peste toate site-urile pe care ți le-am oferit, prin categorii, pentru a depista domenii la care te pricepi și a vedea cam ce se cere și cât de bună este concurența.

Cum îmi fac un portofoliu?

Să pornești de la zero ca freelancer durează. Trebuie să te folosești de fiecare factor care te poate face mai atractiv pentru cei care te caută. Să aduci fiecare avantaj în favoarea ta, dacă poți. Iată la ce mă refer:

În primul rând, profilul trebuie completat în amănunțime, având grijă să nu te întinzi cu vorba și să rămâi relevant. Profilul este un adevărat CV online al tău, ce va oferi o primă impresie bună sau proastă, în funcție de cât de bine l-ai completat.

Evident, ai nevoie și de o poză, una cât mai profi. În plus, aici ai ocazia să te lauzi cu toate realizările tale – e locul unde poți face asta fără să strâmbe din nas.

Pont: uită-te la freelancerii de top și analizează-le profilul pentru a-ți da idei de cum să îl organizezi pe al tău. Freelancerii cu cele mai multe proiecte câștigate (și cei mai mulți bani făcuți) sunt cei mai atenți la detaliu și te pot învăța foarte multe.

Înainte de a bid-ui la proiecte, asigură-te că ai ceva asemănător făcut înainte. Spre exemplu, dacă e vorba de un articol într-o anumită nișă, ar fi bine să ai vreo 2-3 deja scrise, tot din aceeași nișă.

Să atașezi articole la un proiect pe un domeniu ce nu are legătură cu ele e o mare greșeală. Cel care caută proiect trebuie să fie convins 100% că tu ești cel mai potrivit om să scrie articolul, iar ceva din alt domeniu pur și simplu nu e suficient.

Căutând freelanceri, una din marile mele frustrări era că cei care bid-uiau pe proiect atașau articole care nu aveau nicio legătură cu subiectul. Și aveam nevoie de persoane care să scrie bine pe domeniul respectiv, care să știe nișa cât-decât și să aibă acel limbaj de specialitate care le-ar fi permis să scrie articole de calitate ridicată.

Nu în ultimul rând, trebuie să deschizi un canal de comunicare cu posibilul angajator, să-i afli mai în detaliu cerințele și nevoile, apoi să

Fă un plan, apoi ține-te de el

Dacă intri pe site, încerci 1-2 proiecte iar apoi te descurajezi, șansele să reușești ca freelancer sunt minime. Ca în orice altceva (bloggging, programare etc.) trebuie să ai un plan pe termen lung. Iar acel plan trebuie să țină cont de faptul că nu vei ajunge să ai clienți peste noapte.

Nimeni nu te va alege la început, pentru că nu ai calificativele necesare. Așa că va trebui să te descurci fără ele, punându-te într-o lumină cât mai bună și să ai încredere că, pe termen lung, vei ajunge să fii cel mai bun pe domeniul sau domeniile pe care ți le-ai ales.

Caută clienți mari

Sigur că, dacă ai un singur client, există riscul să rămâi fără bani dacă acel client decide să nu mai lucreze cu tine. Însă nici nu poți să îți petreci jumătate din timp căutând clienți noi, decât dacă ești la început.

Un client vechi are deja încredere în tine și îți poate aduce muncă pe termen lung, și ,cel mai important, genul de muncă cu care ești deja obișnuit și pe care o poți termina relativ repede.

Planifică fiecare bid

E foarte important să nu te arunci să plasezi bid-uri în stânga și în dreapta, mai ales că Elance îți afișează pe profil atât ultimele proiecte câștigate cât și cele pierdute. Cum angajatorii vor intra pe profilul tău, vei face o impresie destul de proastă dacă îți vor apărea acolo că pui bid-uri la grămadă la toate proiectele, din diverse domenii.

Ai nevoie de disciplină

Am vorbit într-un alt articol despre munca la domiciliu și de faptul că e nevoie de disciplină pentru a reuși.

Când ești freelancer, nu ai un superior care să te coordoneze și ești supus diferitor întreruperi. Poate locuiești cu mai multe persoane în casă și e un du-te-vino permanent la tine în cameră.

Sau poate îți sună prietenii la ușă, apoi încep să strige: Hai, răspunde, că știu că ești acolo!

Dacă e nevoie să îți pui telefonul pe silențios, fă-o. Dacă e nevoie să nu răspunzi la ușă, fă asta. Trebuie să poți lucra neîntrerupt în bucăți de timp de minim 50 de minute, și chiar să crești acest interval dacă vezi că poți mai mult.

Tratează freelancing-ul cu cea mai mare seriozitate

Unele persoane cred că, să fii freelancer însemnă să ai mai mult timp liber, să lucrezi când ai chef și că nu răspunzi în fața nimănui.

Fals! Răspunzi în fața clienților, altfel nu vei primi calificative pozitive și, în unele cazuri, nici o parte din bani. Proiectele mai mari se fac pe milestone-uri, adică în mai multe etape, iar tu va trebui să le termini pe toate la timp. Dacă termini înainte de deadline, vei fi lăudat, vei primi calificative mari și poate chiar un bonus de la angajator.

Dar ca să faci toate astea, trebuie să fii focusat pe proiecte și să tratezi totul cu seriozitate maximă.

Fă mai mult decât ți se cere

Probabil cel mai mare secret al freelancing-ului este să go the extra mile. Adică să faci mai mult decât ți se cere. Ca angajator pe asemenea site-uri am apreciat întotdeauna freelancerii care ofereau un 10% mai mult decât li se cerea.

Și n-a fost o coincidență că acei freelancerii ofereau și munca de cea mai bună calitate. Rețeta din spatele succesului lor, după cum te-ai prins, a fost muncă, muncă și iar muncă. Muncă inteligentă.

Tratează freelancing-ul ca pe un business

Nu se poate să fii mai serios vizavi de freelancing decât atunci când îl tratezi ca pe un business. Organizarea va fi optimă, timpul alocat va fi și el bine determinat și, poți chiar să angajezi oameni care să te ajute.

Exact, firmele de freelancing nu sunt o noutate și, pe principiul că unde-s mulți puterea crește, fac o grămadă de bani pe proiectele mai mari.

În plus, după ce ajungi să faci 2-3 proiecte cu un client, s-ar putea chiar să lucrezi direct, fără să mai apelezi la site-ul de freelancing. Astfel, eliminați amândoi un intermediar iar tu vei face mai mulți bani.

La final

Dacă ești freelancer, mi-ar place să îmi spui părerea ta despre acest stil de lucru, despre ce probleme întâmpini și ce avantaje îți oferă.

Lasă, te rog, un comentariu mai jos.

Succes!

Despre Ovidiu

2 comentarii

  1. Am o intrebare.Unde gasesc un consultant care sa ma poata ajuta sa fac asta legal si sa pot elibera bon ,factura si alte lucruri de genul aacesta clientilor sau mai bine zis cum functioneaza tot sistemul de plata ?

  2. Personal, cea mai mare problema o am cu o anumita categorie de clienti, cei care au nevoie de calitate si cantitate pe gratis daca s-ar putea, in rest de cand sunt freelancer am avut foarte multe avantaje.

    Altfel fiind vorba, te poti dezvolta foarte usor, sa treci la un alt nivel, asa ca este cea mai buna alegere pentru o persoana care nu vrea sa fie angajata.

    Cand vine vorba de beneficii, pentru mine este foarte important ca pot sa lucrez de oriunde si oricand, fara sa imi neglijez facultatea.