Alternative la Google AdSense

blogger suparatDacă te-ai săturat de câștigurile infime din Google AdSense, află că nu ești singurul.

Se știe de ceva vreme că AdSense-ul este doar pentru începători, care nu au auzit de alte modalități de a monetiza site-ul.

În plus, dacă site-ul e pe firmă iar tu vrei să încasezi acei bani prin intermediul SRL-ului, vei avea nevoie să intri în registrul operatorilor intracomunitari. O bătaie de cap care nu merită absolut deloc pentru fărâma de profituri pe care Google o aruncă înspre tine.

Unde mai pui că acesta vine cu o grămadă de pretenții când vine vorba să îți aprobe site-ul… e clar că trebuie să-i facem cu mâna și să căutăm alternative.

În cele ce urmează, nu vom discuta despre vânzarea propriilor produse. E ceva mai multă bătaie de cap cu ele, motiv pentru care vom discuta doar despre afilieri.

Rețele de afiliere românești

În România, rețelele de afiliere sunt puține iar comisioanele acestora nu sunt foarte mari. Lucru normal, din moment ce acestea se axează pe produse fizice, tradiționale și nicidecum produse informaționale.

Cele 3 mari rețele de afiliere pe care le poți încerca, în funcție de nișa în care se află blogul tău, sunt: http://www.2parale.ro/, http://profitshare.ro/ și http://www.piatadigitala.ro/

Chiar dacă profiturile sunt infime comparativ cu ce poți câștiga cu rețelele de afiliere din afară, sunt, cu siguranță, o alternativă mai bună decât AdSense.

Iar partea cea mai tare la ele este că le poți promova produsele și prin e-mail, la lista ta de abonați, în timp ce codul AdSense merge doar direct pe blog.

Rețele de afiliere străine

Aici lucrurile devin interesante. Diversitatea programelor de afiliere este copleșitoare. Există rețele pe produse informaționale, rețele pentru trafic pentru adulți, rețele cu produse fizice, rețele mici și rețele mari (unde nu poți intra decât dacă ai un număr minim de vizitatori destul de mare).

Pentru produse informaționale, îți recomand ClickBank și http://www.jvzoo.com/. Acestea sunt cele mai mari și nu au probleme cu plata comisioanelor (spre deosebire de alte rețele). Pentru produse fizice (unde comisioanele sunt, însă, mai mici) îți recomand Commision Junction.

Pe lângă acestea, mai există așa-numitele rețele de display, adică cele specializate pe bannere publicitare (și similare cu AdSense). Pe unul din blogurile mele în limba engleză folosesc BUySellAds, însă există multe altele pe care le poți încerca, cum ar fi Advertising.com, Chitika, Conversant sau AdBlade.

Sigur că, unele din aceste rețele nu te vor accepta decât dacă ai un blog mai mare, însă îți recomand să te uiți peste BuySellAds pentru că aceștia acceptă și bloguri mai mici.

Mai merge Google AdSense?

O întrebare foarte bună. AsSense poate fi profitabil dar doar pe site-uri în limba engleză target-ate publicului american. Și nici acolo nu merge oricum, trebuie să găsești o nișă mai puțin aglomerată unde, totuși, să existe cuvinte cheie profitabile.

Recomandarea mea: uită de AdSense, concentrează-te să faci un blog de calitate, apoi testează celelalte rețele.

Despre Ovidiu

Un comentariu

  1. Ai dreptate, doar ca adsense merge si pentru clipurile de pe youtube, deci ascociezi si contul de youtube ….