Cum se face SEO în 2020
Salut, sunt Ovidiu Lazăr și... cred că ai o problemă. Nu e o problemă de vânzare sau de monetizare, sau că site-ul sau blogul tău nu ar fi de calitate. Cel puțin... nu asta e ADEVĂRATA problemă.
Adevărata durere din spatele contului gol în bancă este LIPSA TRAFICULUI. Iar acest mic ”inconvenient”, nu numai că e sursa celorlalte probleme, dar te și ține în loc și te descurajează să mai încerci ceva pe Internet. Se știe că traficul adus pe un site e de departe cel mai important factor al succesului online. Cine are trafic, are putere.
Probabil ai muncit săptămâni sau chiar luni de zile la site, iar acum constați că aproape nimeni nu intră pe el. Iar dacă te bucuri când ai zile cu 30 de vizitatori... am vești proaste: asta nu înseamnă absolut nimic.
Rezultatele tale vizavi de trafic sunt previzibile... cel puțin pentru mine. Nu ești singurul în această situație. Adevărul e că majoritatea bloggerilor și a webmaster-ilor nu reușesc să aducă trafic și, dezamăgiți și frustrați, ajung să renunțe complet la munca lor sau, mai rău, să se zbată ani de zile cu trafic mediocru.
De ce se întâmplă asta?
Pentru că folosesc cu toții aceleași metode învechite de a aduce trafic.. metode ce au mers bine până acum câțiva ani, până când Google a adus faimoasele sale modificări de algoritmi ce au schimbat TOTUL. Motoarele de căutare au EVOLUAT, au devenit mai bune în a deosebi site-urile de calitate de cele care plagiau și spam-au Internetul...
Acum, aceste metode, din cauză că aduc din ce în ce mai puțini vizitatori, sunt obositoare, stresante, frustrante și, mai nou, nu mai merg absolut deloc.
Vezi... motoarele de căutare (cum ar fi Google, Yahoo sau Bing) au un obiectiv declarat: acela de a prezenta utilizatorilor lor cele mai bune și relevante site-uri când aceștia caută ceva.
Așa că, dacă în 2020, încă mai folosești pentru a aduce trafic:
înscrierea în directoare web,
comentarea pe bloguri,
îndesarea paginilor tale cu cuvinte cheie,
publicarea de articole în directoare web,
social media dus la extrem,
softuri care pun comentarii automat pe zeci de mii de alte site-uri
sau, Doamne ferește, articole cu conținut luat sau spin-uit de pe alte site-uri
... vreau să te oprești chiar acum. Orice ai face, NU mai folosi acest tip învechit de ”SEO” până nu citești această pagină cap-coadă.
E ca și cum ai pedala în gol. De fapt, e mai rău, pentru că Google îți va penaliza site-ul... sau chiar te va pune pe lista neagră și nu îți va mai trimite nici măcar un singur vizitator.
Din fericire, există o soluție la problema traficului pentru anul 2020, și vom vorbi despre asta în câteva minute. Înainte, trebuie să facem puțină lumină vizavi de ce se întâmplă...
A fugit toată lumea de pe Internet?
Nici pe departe. De fapt, utilizatorii de Internet cresc de la an la an cu 8% (conform unui studiu KPCB din 2013). Spre exemplu, în 2012, 2,4 MILIARDE de oameni au avut acces la net și, teoretic, ar fi putut accesa site-ul tău.
Site-urile de top din orice nișă au sute sau chiar mii de oameni online la un moment dat. Știu asta pentru că eu personal am lucrat la proiecte în care aveam minim 100 de oameni concomitent pe paginile noastre de vânzare.
E clar că Internetul e plin de lume,
dar de ce nu ajunge ea la tine pe site?
Conform unui studiu apărut pe una din cele mai mari platforme de publicitate online, Chitika.com, un incredibil 95% din traficul din Google merge pe site-urile care sunt pe prima pagină în rezultatele de căutare! Asta înseamnă că restul de 5% se împarte la restul, printre care, probabil, și la tine.
Chiar dacă ești pe prima pagină pentru cine știe ce cuvânt cheie mai ciudat, asta nu înseamnă că ai trafic. Bătaia se dă pe cuvintele cheie cu mii de căutări pentru că acolo sunt banii. Scopul meu declarat (și, de azi, scopul tău) este acela de a ajunge pe PRIMA POZIȚIE în Google, pentru că de-acolo vine cea mai mare parte din trafic!
Să fii #1 în Google înseamnă trafic foarte mult, iar asta înseamnă BANI, BANI GHEAȚĂ ce îți plătesc facturile la sfârșit de lună.
Însă cei care știu exact cu ce se mănâncă traficul sunt puțini. Atât de puțini încât este loc destul pentru cine vrea să afle și să pună în aplicare metodele deloc complicate de a ajunge pe primele poziții în Google și de a aduce trafic mult, de calitate și, evident, trafic GRATUIT.
Și aici e OPORTUNITATEA...
Putem profita de lipsa de viziune a majorității webmasterilor pentru a aplica principii dovedite de marketing pentru a aduce foarte mult trafic. Cu toții ne-am aflat, la un moment dat, în această poziție deloc plăcută...
Probabil ai încercat și tu sfaturile superficiale din articolele SEO găsite pe net. Sau poate ai cumpărat vreo carte cu sfaturi legate de cuvinte cheie și cum trebuie optimizate la tine pe site... care ți-au adus un mare nimic în materie de trafic.
Dar când ai ajuns, pe baza acestor sfaturi, să ai 3-4 mii de vizitatori pe zi în mod CONSTANT? Când ai avut vreo zi în care să ai 10.000 de oameni în total pe site-urile tale?
Pe Internet (și mai ales aici, în România) traficul vine extrem extrem de ușor... cu condiția să joci după reguli.
După 5 ani de experiență, în care am ajuns să am peste 4400 de unici pe zi, după un an în care am lucrat pentru niște companii de marketing extrem de mari la nivel mondial (și unde am optimizat campanii ce aduceau zeci de mii de vizitatori pe zi), am descoperit cele mai rapide și mai ușoare metode de a aduce trafic.
Vreau să îți prezint metode reale de a aduce trafic la tine pe site, metode ce îți vor mări venitul garantat.
Deși nu există o pastilă magică pentru a aduce trafic, există tehnici și tactici ușor de pus în aplicare care vor aduce turme de vizitatori... cu condiția să te folosești de ele și să ai răbdare.
Cu ce mă laud eu:
Iată o captură video din Google Analytics cu 3 dintre site-urile mele... ce arată în timp real cum am aproape 30 de vizitatori pe site la un moment dat:
Iată și traficul pe ultima lună pe 2 din cele mai mari bloguri ale mele, ce se află acum pe pilot automat. Traficul e constant iar eu lucrez cam 2 ore pe lună la fiecare:
Și iată un site pe care l-am lansat cu o lună și jumătate în urmă - are deja 20-30 de oameni pe zi:
Deși aș putea aduce și mai mult trafic pe unele dintre ele, adevărul este că am luat piciorul de pe accelerație special pentru a mă putea concentra pe partea de conversie (adică de produse).
Vreau să bat suta de milioane în profit pe lună, lucru pe care nu l-aș putea realiza fără un trafic consistent.
Să mă fi văzut la început...
eram demn de milă...
Primul meu proiect a fost o carte electronică pe care voiam să o vând prin SMS... Am făcut o pagină de vânzare de toată jena, apoi am început să activez pe un forum mai mare, unde îmi pusesem un link în semnătură.
Nu era cea mai proastă idee de a aduce trafic, însă era SINGURA pe care o știam. Nu știam nici de bloguri, nici de trafic plătit și nici de tehnicile de a aduce vizitatori care să țină cont de algoritmii Google... sau, Doamne ferește, să aduc trafic prin intermediul afiliaților.
Nu. Eram atât de varză încât comunitatea de pe acel forum, deși nu era de specialitate, a început să mă ajute cu sfaturi. Culmea e că, ideile lor, deși nu le-aș recomanda acum, mi-au adus trafic mai mult decât aveam până în acel moment... Sigur, asta se întâmpla în 2009, când traficul venea mult, mult mai ușor.
Ei, încet, încet... an după an... am început să testez diferite metode de trafic, unele mai bune decât altele. Apoi, pe măsură ce deveneam bun (și asta pentru că aveam eșec după eșec în a aduce vizitatori), am început să dau de oameni cu mult mai multă experiență decât mine, unii din ei făcând bani serioși pe net.
Abia atunci mi-am dat seama că am dat eu de ceva... ceva ce nu multă lume știe depre marketing pe Internet. Mi-a luat ani de zile, însă am ajuns să aduc trafic din ce în ce mai ușor, cu fiecare site nou pe care îl porneam. Dar nu m-am oprit aici. Am făcut ceva ce puțini se gândesc să facă:
Am început să fac inginerie inversă, adică să văd de ce merge fiecare tehnică în parte. A fost o adevărată revelație, pentru că asta mi-a permis să perfecționez tehnicile mai bine ca oricine...
Am început să văd Matrix-ul, ca să zic așa. Am început să înțeleg DE CE traficul vine prin aceste metode.
Explicația științifică:
Algoritmul de căutare Google se bazează pe o serie de ecuații matematice, iar eu m-am prins care sunt acelea...
Acesta ține cont de vreo 200 de factori când rank-ează un site. De la numărul și calitatea link-urilor, la semnalele sociale, la comentariile de pe blog. Dar, mai ține cont și de alte lucruri puțin-știute de restul lumii... cum ar fi mențiunile unei persoane pe alte siteuri - atenție - chiar dacă nu există link către acel site.
Ai auzit bine. Site-ul tău va crește în Google prin simpla sa menționare (sau a ta!) pe un alt site...
Ei, acești factori, în momentul în care ții cont de ei atunci când faci SEO și când adaugi conținut, vor ajunge să fie toți pe plus atunci când e vorba de site-ul tău...
Iar asta înseamnă trafic nelimitat pentru tine!
Și, odată ce începi să vezi cum vine traficul la tine pe site, o să începi să vezi cum intră banii în conturi aproape instantaneu (trebuie doar să ai ce vinde).
Totul începe cu un singur link...
Conceptul critic pe care trebuie să îl înțelegi când vine vorba de SEO este acela de link de calitate.
Mai ții minte când am enumerat, mai devreme, toate tehnicile SEO care îți pot penaliza site-ul, și chiar pune pe lista neagră a Google? Acum știi de ce: acelea îți ofereau aduceau link-uri de o calitate extrem de proastă.
Fără link-uri, este practic imposibil să ajungi pe prima poziție în motoarele de căutare, oricât de bun ar fi site-ul tău. Chiar dacă ar fi cel mai bun din nișă, te chinui degeaba dacă nimeni nu știe de tine.
Vreau să îți dezvălui pas-cu-pas, în termeni simpli și ușor de înțeles cum să lucrezi la reputația ta virtuală pentru a ajunge să ai unul dintre cele mai căutate site-uri de pe Internet.
Îți arăt cum să construiești, simplu și cu răbdare, link după link de calitate, depășind încet dar sigur concurența...
Și chiar dacă traficul nu va veni peste noapte, site-ul tău va fi atât de bine optimizat încât va rezista pe prima poziție în Google timp de ani și ani, indiferent de modificările de algoritmi sau de ce face concurența.
Cunoștințele tehnice sunt minime pentru a aduce o avalanșă de trafic de calitate. Fiind un fost programator senior, te asigur că tehnicile pot fi aplicate până și de un elev repetent de liceu.
Am adunat, astfel, toate cunoștințele, într-o carte care exact așa se și numește: Avalanșa de trafic.
Iată pe scurt ce
cuprinde cartea
"Avalanșa de trafic":

- ediție tipărită -

Cum să îți optimizezi corect site-ul pentru Google (și alte motoare de căutare); plus șmecherii să îl faci pe ”marele G” nu doar să te accepte, ci să te iubească...
Cum să aduci trafic prin SEO și să îți spulberi concurența (ștacheta în România este atât de jos încât îmi vine să râd în hohote când văd ce fac unii să aducă vizitatori);
O metodă infailibilă de a aduce link-uri de calitate care să te propulseze pe primele pagini ale tuturor motoarelor de căutare;
Ce greșeli să eviți când vine vorba de trafic (pe care poate le faci chiar acum și îți pot marca site-ul ca ”BANNED” sau ”BLACKLISTED” în ochii Google, adică s-ar putea să nu mai primești trafic deloc de la el);
Îți voi dezvălui un plan de acțiune pentru a aduce trafic pe termen lung, care să vină chiar dacă tu rămâi fără calculator 6 luni de zile;
Cum să cumperi trafic la prețuri derizorii, fără să mai stai săptămâni sau luni după cel gratuit; dacă ai bani, traficul plătit e o opțiune demnă de luat în seamă...
... și multe alte lucruri mărunte dar importante, pe care nu le pot enumera aici pentru că aș umple încă 20 de pagini.
Pentru că... voi intra în
foarte mare detaliu atât în
traficul gratuit cât și în cel plătit...
Îți voi arăta cum unele metode învechite de a aduce trafic mai mult te încurcă decat te ajută și cum o tactică foarte populară a pus nenumărate bloguri pe lista neagră a Google.
Îți voi explica paradoxul traficului și de ce, din cauza lui, ești fie copleșit și nu știi de unde să începi sau, mai rău, te simți neputiincios în a aduce chiar și 10 oameni pe zi la tine pe site.
Apoi îți voi explica unde este veriga lipsă și de ce, dacă nu te concentrezi pe ea chiar acum, riști să aduci pe site doar ”zeci sau sute de vizitatori pe zi”, în loc să ai cu miile...
...chiar dacă știi pe toata lumea din nișa ta și mergi la toate conferințele.
Dar, cel mai tare, chiar dacă asta ți se va părea imposibil acum mai ales dacă nu ai buget să cumperi trafic) îți voi arăta o metodă simplă de a aduce trafic (testată, retestată și perfecționată de mine în prealabil) în absolut orice nișă te afli, trafic pentru care s-ar putea să primești oferte de mii de lei pe lună (ca să pui reclame la tine pe site).
Cireașa de pe tort
Pe lângă că îți voi arăta toate metodele de a-l face pe Google prietenul tău cel mai bun, mai am o ultimă surpriză.
Google își schimbă des algoritmii și nu e neapărat cea mai bună sursă de trafic. Unii experți sunt de-a dreptul revoltați pe schimbările sale și recomandă surse alternative.
Îți voi dezvălui cum să aduci trafic din ALTE SURSE decât Google, asta ca să nu îți pui toate ouăle într-un singur coș.
Partea cu adevărat cea mai tare este că Google va detecta că tu primești trafic din toate părțile și va ajunge la concluzia că site-ul tău e extrem de popular.
Ce înseamnă asta? Marele G îți va trimite ȘI MAI MULT TRAFIC.
Bonusuri
Comandă acum și primești toate aceste bonusuri GRATIS:
Bonus #1: Nișele Recomandate De Mine În 2020

Dacă nu știi în ce nișă ai putea avea succes, te pot ajuta eu. În acest raport (format PDF) îți spun care sunt nișele și subnișele care merg, precum și câteva sfaturi critice în alegerea acestora.

Fără umplutură, doar nișe și subnișe care merg și de care te poți apuca dacă încă nu ai un site.


Bonus #2: Copywriting pentru începători

Felul cum comunici cu clienții e crucial pentru a face bani din blogul tău. Vestea extraordinară este că foarte puțini știu să facă asta..

În acest PDF înveți lucrurile de bază ce îți vor dubla sau chiar tripla profitul (decât dacă nu le-ai face).

Tehnicile de persuasiune care transformă vizitatorul în client fidel sunt acum la degetul tău mic.


Bonus #3: Șervețeul meu *secret*

Ce este acest șervețel secret? Conține o diagramă scrisă de mine cu un marker în care condensez întreg sistemul meu de marketing pe Internet.

Vei vedea în sfârșit totul pus cap la cap și vei înțelege cum lucrurile se leagă între ele. În plus, PDF-ul care conține imaginea scanată îți oferă și explicații pe marginea acestuia, pentru a înțelege mai bine ce am desenat.Bonus #4: Foaia mea de calcul în Excel...

...ce ține evidența fiecărui leuț care intră sau iese din fiecare blog

Pe măsură ce faci bani și ridici alte bloguri, vei vrea să ții evidența veniturilor și a cheltuielilor. De fapt, îți recomand să încep cu evidența încă de la început, pentru rezultate maxime.Bonus #5: Codul sursă la controlul de pop-up pe care îl folosesc de ani de zile și care mi-a TRIPLAT rata de conversie

Trebuie să fiu franc: pentru a-l instala conform instrucțiunilor, trebuie să ai cunoștințe minime de HTML și PHP. Mai trebuie să știi și puțin Photoshop pentru a genera poze care să îndemne vizitatorii să se aboneze.

Însă am inclus și fișierul PSD care are deja mare parte din poză făcută. Tu nu trebuie decât să adaugi propriul tău text. Cu puțin ajutor din partea unui prieten care se pricepe (foarte mulți români știu PHP și Photoshop), vei avea un popup de nota 10.Bonus #6: Asistență Prin E-Mail GRATIS Din Partea Mea

Beneficiezi de susținerea mea necondiționată vizavi de blogging. Fie că ai probleme în alegerea nișei, fie că nu te descurci în a aduce trafic sau că nu știi să monetizezi, eu voi fi PERSONAL lângă tine să te ajut.

Mă poți întreba pe e-mail chiar și lucruri tehnice și-ți voi răspunde în maxim 48 de ore.Scopul meu este să fac din tine
un adevărat expert în trafic...
... și asta pentru că, odată ce vei citi cartea mea, vei știi și tu ceea ce știu și eu.
Absolut toate tehnicile și tacticile mele sunt acolo, împreună cu exemple pe care oricine le poate înțelege. Iar dacă ai avut ocazia să citești din materialele mele (pe blog, pe newsletter sau în celelalte cărți ale mele), atunci știi că explic pe înțelesul tuturor.
Cu alte cuvinte, nu vreau doar să îți arăt cum să devii un expert în trafic, ci să te ajut să devii unul.
Primul pas este să iei o decizie cum că vrei cu adevărat să devii un expert în adusul de trafic. Simplu, nu? Oricine poate face asta.
Al doilea pas este să înveți de la cineva care e deja acolo unde vrei să fii tu. Eu am ajuns la 4400 de vizitatori pe zi și te pot ajuta și pe tine să ajungi aici. Mai departe, vom vedea împreună...
Viteza, însă, e esențială! Cu cât aștepți mai mult, cu-atât cresc șansele să fii întrecut de concurența ta care, mai devreme sau mai târziu, va afla de aceste tehnici.
Pasul al treilea este, evident, să stai și să privești cum traficul tău crește de la săptămână la săptămână, în timp ce tu aplici, în continuu aceste metode.
Și nu trebuie să îți spun ce se întâmplă când ai trafic, nu? Poți să faci ORICE. Ești ”in business”. Poți să promovezi câte produse vrei, fie ale tale, fie prin afiliere, poți să vinzi bannere pe blog sau chiar prin newsletter-e. Doar cerul e limita...
Iar acum, ești la o răscruce de drumuri...
E momentul să te oprești din visat, din amânat, e timpul să nu te mai plângi atâta că nu ai trafic pe site și că nu faci bani serioși.
Ori renunți complet la visul de a face bani pe Internet și de a aduce trafic pe care, mai apoi, să îl convertești în bani gheață, ori te apuci de treabă chiar acum, muncești cu pasiune și, cine știe, la un moment dat o să mă înveți tu pe mine cum să aduc mai mulți vizitatori...
Click pe link-ul de mai jos și vei primi cartea Avalanșa de trafic (unică de acest gen în România) la prețul de numai 79 de lei.
La un calcul rapid, această carte se va plăti singură în maxim 2 luni de zile, prin explozia de vizitatori și de profit pe care ți-o va aduce.
Click pe butonul de mai jos pentru a adăuga această carte în coșul tău de cumpărături.
Preț promoțional:  199 79 lei
Când vine vorba de trafic, ai practic două opțiuni viabile. Știu asta
pentru că le-am încercat pe amândouă.
Prima este să încerci toate tehnicile găsite pe Internet, spuse de persoane care nici măcar nu au ajuns la 100 de vizitatori pe zi. Chiar dacă acele tehnici au mers la vremea lor, în 2020 sunt, în cel mai bun caz, o mare pierdere de timp.
A doua este să iei cartea, să aplici toate tacticile la foc rapid, una câte una, și să vezi cum traficul crește de la săptămână la săptămână și de la lună la lună.
Click pe butonul de mai jos pentru a începe:
Preț promoțional:  199 79 lei
Zecile de mii de vizitatori pe lună sunt doar la câțiva pași distanță. Tot ce trebuie să faci este să le oferi calea de a ajunge la tine.

Ovidiu G. Lazăr
fondator BaniDinBloguri.com
Autorul a lucrat cu site-uri mari din România și din străinătate, precum:
Contact | Termeni și condiții

Copyright (C) 2011-2020 www.BaniDinBloguri.com - Toate drepturile rezervate


Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor
TEL INFO - CONSUMATOR: 0800 080 999 (linie telefonică cu apelare gratuită)
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj
Adresa: Cluj-Napoca, str. Năvodari nr. 2, cod 400117
Tel.: 0264/431.367, Fax: 0264/431.368, e-mail: [email protected]
www.anpc.gov.ro
Începând cu luna Ianuarie 2016, cumpărătorii online români pot accesa această pagină pentru a contacta organismul SOL și a depune o reclamație legată de produsele comercializate pe acest site.