Destul cu anonimii ce îți promit mii de euro pe Internet
Vei afla cum să ajungi o *mini-celebritate* RAPID și cum să faci un salariu online... de la cineva cu Reputație, Cunoștințe și Rezultate
Salut. Deși mă știi doar de pe site-ul BaniDinBloguri.com, probabil ai auzit și de unele din celelalte site-uri ale mele, cum ar fi site-ul de modă www.FiiCuStil.ro sau varianta sa în engleză wwwBeStylish.org... sau de site-ul de productivitate și management al timpului, www.FiiProductiv.com.
Vreau să îți vorbesc puțin despre ce se află în spatele acestor site-uri. Mai exact, despre cum au ajuns să fie de succes, să îmi aducă bani, despre ce merge și ce nu merge pe Internet acum.
Vezi... văd multe tipologii de ”afaceriști" pe Internet. Și vreau să îți vorbesc despre câteva.
Prima este cea a hienei... Îți promite "1536,686 de euro pe lună" - de unde naiba a scos acel număr? Hiena nu are site-uri cu reputație, are doar site-uri ce fac bani învățând pe alții cum să facă bani.
Cel mai trist este că lumea se lasă sedusă de pagina de prezentare fără să pună la îndoială produsul. Mărturiile false și produse ”traduse și adaptate din engleză”... care de multe ori nici măcar nu vin tipărite, doar pe CD - toate acestea sunt la ordinea zilei.
Dacă mă întrebi pe mine, aceștia sunt bani aruncați. Și, în plus, timp pierdut.
A doua tipoogie este cea a bloggerului român.. Bloggerul român tipic e sărac... dar sărac LIPIT! Stă toată ziua pe Twitter și numără followerii. Se crede productiv când dă like pe Facebook. Are ca model așa-zișii ”mari bloggeri” care sunt și ei aproape la fel de săraci (deși au un trafic IMENS).
Realitatea este că marii bloggeri au ajuns acolo printr-o conjunctură. Se cunosc, ajută și se promovează între ei și, mai ales, sunt uniți. E bine când nu ești singur...
Cu toate acestea, puțini dintre ei fac și bani. Nu trebuie decât să le analizezi site-urile timp de câteva minute pentru a vedea că, fie nu au niciun produs, fie promovează câteva produse prin afiliere. Se vede de la o poștă că nu aplică strategiile dovedite de marketing. E evident că nu depun efort să-și înțeleagă vizitatorul.
În sfârșit, a treia tipologie este cea a oamenilor ca mine. Noi facem site-uri în nișe care ne pasionează, plecăm urechea la ce vrea vizitatorul și, folosind strategii dovedite de marketing, creștem de la o lună la alta. Suntem plăcuți, respectați și oamenii au încredere în noi... *cu portofelul*. Cumpără cu bucurie produsele noastre pentru că îi ajută imens.
Pentru că suntem aici și peste ani de zile, câștigăm încredere. Pentru că scoatem produse de calitate pe care le promovăm cum trebuie, facem bani serioși.
Probabil că te întrebi:
Ce merge și ce nu merge pe Internet acum?
Am încercat o grămadă de lucruri și discut cu multă lume despre acest subiect (atât față în față cât și pe bloguri și forumuri).
Nu merge să faci:
adsense - prea mult efort, prea puțini bani
să pierzi vremea toată ziua pe Twitter și Facebook
Merge:
să ai propriile produse (atât în română cât și în engleză)
afilieri la produse fizice sau informaționale
blogging (pentru constriurea unei reputații și pentru aducerea de trafic)
parteneriate cu alte site-uri din aceeași nișă (sau nișe apropiate)
social media (făcut cu măsură și cu cap)
să pui bannere la tine pe blog și să ceri prețuri de sute sau mii de dolari pe lună, în funcție de cât trafic ai
și multe alte tehnici pe care le-am descoperit pe parcurs de la cei care le implementau deja cu succes
Statistici ȘOC despre
câți bani se fac pe net
Un studiu din 2009 al celor mai profitabile bloguri a adus niște rezultate de-a dreptul surprinzătoare. Bloguri pe care eu le citesc aproape zilnic generează pentru cei care le posedă zeci sau chiar sute de mii de dolari LUNAR.
Spre exemplu...
Pete Cashmore de la www.Mashable.com face 560 000 de dolari pe lună...
Michael Arrington încasează fără remușcări 400 000 de dolari pe lună din excelentul său blog www.TechCrunch.com...
iar Darren Rowse de la www.ProBlogger.net are un *salariu* de ”numai” 40 000 de dolari pe lună. Adică 140.000 de lei.
Internetul e pin de pericole și capcane...
Să fii un ”marketer pe Internet” nu e greu. Trebuie doar să gândești într-un anumit fel, să muncești inteligent și să cunoști secretele meseriei, secrete pe care doar un cunoscător ți le poate zice, asumându-și rolul de mentor.
Peste toate astea, cel mai important lucru este să FACI ceea ce citești. Chiar Einstein (unul dintre mentorii mei) a spus-o: ”Take action!”.
Când vine vorba de mentori, eu nu ascult decât de un singur om: cel care DEJA are succes.
Patronul unei corporații Americane la care lucram acum 5 ani, un tip la vreo 60 de ani, într-un costum ce îi venea perfect - se vedea pe el că e uns cu toate alifiile - a venit în România și a spus:
Where there's a bump, there's an opportunity.
Adică:
Unde e un obstacol, există și o oportunitate.
Asta pentru că, atunci când restul lumii e blocată și nu poate (sau nu vrea) să meargă mai departe, dacă tu treci peste acel obstacol - voilà, le-ai luat-o înainte.
Vreau să înțelegi din capul locului că, în momentele când vezi că ai putea face ceva frumos pe Internet (în materie de reputație sau bani) DAR te simți blocat, exact atunci sunt oportunitățile de a avea rezultate palpabile și de care să fii mândru.
Nimeni nu poate munci în locul tău (decât dacă-l plătești) dar, uneori, ai nevoie de un mentor care să te îndrume în direcția cea bună.
Să ai un mentor nu este ceva neobișnuit. De fapt, e unul din secretele succesului câtorva dintre cele mai cunoscute personalități ale lumii (din cele mai diverse domenii).
Iulius Caesar le-a fost mentor lui Marcus Antonius și politicianului roman Caius Trebonius. Arhimede i-a fost mentor lui Galileo Galilei. Cardinalul Richelieu i-a fost mentor primului ministru al Franței, cardinalul Mazarin.
Și în sport sunt tot atât de multe exemple. Sir Alex Ferguson îi este mentor lui Alex McLeish, manager la Glasgow Rangers. Steve Black i-a fost mentor lui Jonny Wilkinson și Mohammed Mirajuddin lui Mohammed Ali.
Eu voi fi mentorul tău când vine vorba de marketing pe Internet. Iar motivul principal este acesta:
Am făcut niște greșeli mari la început... Greșeli pe care TU le vei ocoli (și vei economisi luni de zile de frustrare și de muncă în plus)
Ceea ce vreau eu este să te ajut să sari peste curba de învățare, peste momentele în care încerci și (de cele mai multe ori) o dai în bară, și să faci din start numai și numai ceea ce merge.
Pentru că nu ne putem vedea față în față, am scris o carte care sunt convins că te va ajuta imens. Ea adună cele mai importate 101 lecții pe care eu le-am învățat de-a lungul a celor peste 5 ani de prezență în online-ul românesc și cel internațional.

Îți prezint ”101 lecții critice de Marketing pe Internet”
Mi-am stors creierii câteva săptămâni bune să îmi amintesc toate peripețiile prin care am trecut ca să ajung unde sunt acum. Am învățat enorm de multe lucruri pe pielea mea, lucruri pe care vreau să le împărtășesc și cu tine. Iată doar câteva din aceste 101 lecții (unele din ele au lăsat urme adânci în portofel):
Cum să afli prețul corect pentru produsele tale. Plus, cea mai mare greșeală care se face când se stabilește prețul și care te va face să scapi o grămadă de bani printre degete (lecțiile 11 și 12).
Vei afla de ce, dacă ești persoană tehnică (cum sunt eu), ai un avantaj ENORM când vine vorba de marketing pe net (lecția 6)
Lecția 30: Folosește pagini de opt-in pentru a capta adresele de e-mail. În plus, îți voi spune ce și cum să faci cu acele adrese pentru a te ridica singur la rangul de expert în domeniul tău.
Lecția 52: Folosește metoda AIDA când scrii scrisori de vânzări sau e-mailuri. În plus, trebuie să folosești mai multe strategii pentru rate de conversie mai mari.
Lecția 56: Învață vocabularul nișei. Trebuie ca oamenii să înțeleagă cât mai ușor ce ai de zis și, mai ales, să cunoști termenii specifici acelei nișe.
Când să tipărești la tipar ”offset” și când la tipar digital. Această greșeală m-a costat mii de euro dar tu vei ști mai bine (lecția 60)
Lecția 69: Nu arunca banii pe fereastră! Testează, apoi mărește miza în funcție de rezultate
Ce înseamnă să dimensionalizezi beneficiile produselor tale și cum le va face să fie de 10 ori mai valoroase în ochii cumpărătorilor (lecția 74)
Lecția 90 îți va dezvălui unde anume este adevăratul profit în marketingului pe net (cu siguranță nu te-ai gândit la asta și, odată ce vei afla, te vei apuca imediat de treabă)
Totul despre split-teste și puterea magică pe care o au de a-ți spune exact ce vor cititorii sau clienții tăi (lecțiile 18 și 96)
Lecția 100: Mare atenție la pagina ”Despre mine” a site-ului tău!
...și multe, multe alte lecții de care aș fi avut nevoie ca de aer atunci când am început cu marketingul pe Internet.
Uitându-mă la titlurile unora din aceste lecții îmi dau seama că, doar citindu-le și le poți pune în aplicare chiar acum.
Desigur, în carte vei găsi explicații detaliate la fiecare, unde îți spun pas cu pas ce am făcut. Am simplificat pe cât posibil limbajul tehnic pentru a face cartea extrem de ușor de înțeles.
Indiferent de nivelul la care ești acum în marketing pe Internet, vei avea cu siguranță multe de învățat din această carte. Consider că o persoană aflată pe drumul spre succes în acest domeniu nu va înceta niciodată să învețe lucruri noi. E elev pe viață și așa mi-ar place să fii și tu.
Bine, Ovidiu, cât mă costă cartea?
Pentru că ai comandat deja cursul Blogging de gherliă ™, îți fac o ofertă specială. Prețul normal este de 79 de lei dar, pentru că te consider deja ca fiind client de-al meu, îți ofer acastă carte la numai 49 lei.
Ovidiu G. Lazăr
fondator BaniDinBloguri.com
Contact | Termeni și condiții

Copyright (C) 2011-2020 www.BaniDinBloguri.com - Toate drepturile rezervate


Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor
TEL INFO - CONSUMATOR: 0800 080 999 (linie telefonică cu apelare gratuită)
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj
Adresa: Cluj-Napoca, str. Năvodari nr. 2, cod 400117
Tel.: 0264/431.367, Fax: 0264/431.368, e-mail: [email protected]
www.anpc.gov.ro
Începând cu luna Ianuarie 2016, cumpărătorii online români pot accesa această pagină pentru a contacta organismul SOL și a depune o reclamație legată de produsele comercializate pe acest site.